Miért nem tudom megmutatani másnak az igazi énemet?
Valami baj lehet velem?
17 éves lány vagyok és azt vettem észre, hogy több énem van. Van az otthoni, amit máshol nem tudok megmutatni, van egy iskolai és van még egy idegen környezetben lévő énem is. Úgy gondolom, az igazi önmagam az, aki otthon van. Azt is szeretem a legjobban... de ahogy kilépek az utcára, más vagyok. Más a viselkedésem, a beszédstílusom, egyszerűen más ember leszek. Hiába szeretnék iskolában is az a lány lenni, amilyen otthon vagyok, nem megy.
A szüleimen kívül maximum 1 ember van, aki ismeri az igazi énemet... Miért nem tudom másnak megmutatni a valós személyiségemet?
Az iskolában úgy érzem, fel kell vennem az ottani lányok stílusát, ezért viháncolok és én is amolyan "buta lány" vagyok. Eddig azt hittem, ezt csak azért teszem, mert nem vagyok intelligens emberek között. Nincsenek meg azok az emberek az ottani környezetemben, akik hasonlóan értelmesek, mint én... De tévedtem. A padtársam elképesztően intelligens és néha nagyon meglepődök hogy milyen jól tudja a gondolatait kifejezni. Szoktam vele beszélgetni, de az ő társasága se hozza elő bennem az igazi, értelmes emberkét.
Van itt olyan, aki hasonlóan érez?
17 évesen erősen alakulóban vagy. A fő probléma az, hogy ilyenkor még nem szokta az ember tudni, hogy ki valójában, de hogy eljutottál addig, hogy felismerted, hogy szerepeket játszol az nem kevés és nem sokaknak sikerül.
Mivel nem tudod, hogy ki vagy ténylegesen (mi hajt, mit szeretnél, mivel szeretnél foglalkozni), ezért sok mindent kipróbálsz ösztönösen. Ezeknek nagy része nem lesz megfelelő neked (vagy igen) és később elhagyod ezeket a viselkedésmintákat. Szép lassan azokra fókuszálsz, ami tényleg motivál és akkor nem lesz ilyen kényelmetlen érzésed, mert jól fogod magad érezni. A lényeg, hogy tényleg arra figyelj ami neked jó és arra haladj, amerre fejlődni tudsz.
18F
Én is így érzem magamat, nagyon nehezen tudok megnyílni más környezetben, max akkor ha nagyon közeli barátok vesznek körül, akkor érzem magam "otthoni" környezetben. Amúgy visszahúzódó, nehezen megnyíló ember vagyok, itthon meg úgy viselkedek mint más az iskolában/közösségi helyeken
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!