Hogyan kezeljem a dühömet? Ez valamilyen betegség lehet?
Több dologtól is lehet, amik a leggyakoribbak: feszült idegrendszer, stressz, valami elfojtott lelki probléma, nárcisztikus személyiségzavar, olaszos temperamentum- mentalitás, vagy ezekből pár tetszőlegesen kombinálva. Nekem a nyugtató elvonás közben, után volt ilyenem, idegfeszültség, ingerlékenység, dühöngés, agresszió. Ami segít: fárasztó fizikai munka, sport, de nem ímmel- ámmal, hanem tényleg kifáradásig. És minden ami nyugtatja az idegrendszert: jóga, relaxálás, meditálás. Továbbá önismeret fejlesztés. Legjobb ezek kombinációja.
Szokták javasolni a küzdősportot is. Mentálisan is fejleszt, hogy ott vissza is ütnek. Vmi filmben volt, amikor vagánykodott a fiatal gyerek, hogy szétütötte a falat idegből, mire a Mester: Jó, jó, de a fal nem üt vissza.:)
#2 :D
Ez a Véres játék c. filmben volt. Bolo Yeung mondta Van Damme-nak, amikor VD bemutatta a Dim Mak-kot (téglán). És Bolo is egy Bruce Lee filmből idézett.
Ezzel sokáig küzdöttem. Valójában az volt a probléma gyökere, hogy képtelen voltam elengedni az elvárásaimat, és kezelni a reakcióimat, amikor valami váratlanul alakult.
Úgy is fogalmazhatnék, hogy baromi rugalmatlan voltam, és ezt agresszióval fejeztem ki.
Akkor is éreztem, hogy megy fel bennem a pumpa, amikor tudatosan próbáltam nem idegessé válni.
Aztán sok-sok belső munka révén megváltozott a hozzáállásom a dolgokhoz, és egyszerűen már nem megy fel bennem a pumpa. Utóbbit is jobban tudom kezelni, mint korábban, de jobban működik a megelőzés.
Úgy fogalmaznám meg, hogy rugalmasabb lett a hozzáállásom. Több önbizalmam, nagyobb önbecsülésem lett, sokkal jobban bízom már abban, hogy képes vagyok kezelni a neccesebb szitukat, és ez azt jelenti, hogy nem borulok ki már miattuk.
Gyengébb az idegrendszered, ezt örökölhetted.
Hozzájárulhat a rossz családi minta is.
Szüleid? Ugyanezt tették?
Jó ötleteket adtak a többiek, háziorvos, pszichológus segíthet.
Ezenkívül próbáld fejleszteni az önuralmad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!