Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha szerintetek tényleg megfigy...

Ha szerintetek tényleg megfigyel a kormány a közösségi oldalakon, akkor miért interneteztek?

Figyelt kérdés
Csomó helyen, köztük itt is állandóan azt olvasom, hogy a facebookon, vagy bármely más közösségi oldalon biztos megfigyelnek minket, minden adatot tárolnak rólunk, és hogy ez mennyire felháborító. Ha ennyien felvagytok háborodva miért nem hagytok fel szimplán a közösségi oldalakkal? Senkinek sem kötelező használni. :D
2020. okt. 2. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert máshol is megfigyelnek.

De ne úgy képzeld, hogy valami ügynök majd nézeget, hanem gépek tárolják el, hogy mit csinálsz. Mindenütt.

2020. okt. 2. 22:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Gondoltam én is, hogy nem ügynök nézeget. :D
2020. okt. 2. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:

'95 óta törvény rögzíti, hogy minden telefonhívást rögzíteni kell és egy évig tárolni. Mindet.

Az internetről nem tudom, de nyilván ott is van ilyen. Minden, amit valaha is megnézel vagy letöltesz, rögzítve van.

2020. okt. 2. 22:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Nincs közösségi oldalon személyes profilom. Ilyen fórumokban meg torral böngészek ami teljes anonimitást biztosít.
2020. okt. 3. 04:13
 5/8 anonim ***** válasza:

"teljes anonimitás"

Hát... azt tudják, hogy milyen forgalom köthető hozzád. Ha nagyon akarják, vissza is tudják fejteni.

Persze ez inkább akkor érné meg, ha atomtitkokról lenne szó.

2020. okt. 3. 19:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Putyinék próbálkoztak a hálózat feltörésével. Eddig eredménytelenül, mert a hálózat fejlesztői legalább egy lépéssel mindig előttük járnak.

A szolgáltató csak annyit lát, hogy egy proxyhoz csatlakozok. A forgalom titkosított. A meglátogatott oldalak csak annyit látnak, hogy egy proxyn keresztül töltötték le az oldalt, de hogy ki, honnan, azt nem. A köztes proxykat nem látják. Ha vissza akarnák keresni, követni a nyomokat, ezek a proxyk direkt nem naplóznak, semmi nem kereshető vissza. Eleve annak mennek utána, ha valaki valami nagyon durvát művel. De ha valaki valami nagyon durvát akar művelni, az eleve nem a saját internetelérésén keresztül csatlakozik a hálózathoz.

2020. okt. 4. 03:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Hallottam egy ilyen rendszerről, de ott az volt az érdekes, hogy mindenki csak használni akarta, senki sem akart proxy lenni.

Egy ember volt, aki vállalta a proxyt, tehát mindenki az ő gépét használta. Gyakorlatilag az egész hálózat.

Ő meg naplózta a teljes forgalmat.

Ilyen is van.

2020. okt. 4. 10:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Az nem tudom mi volt. Viszont valójában kismillió proxy létezik és azért nem naplóznak, mert ezzel állnak ki az internet eredeti elvei mellett. Megtehetik, mert senki nem kötelezi őket arra, hogy naplózzanak és adatot szolgáltassanak. Ha kötelezné is, jaj, hát nem megsérülhetnek véletlenül azok az adatok?

Most már sok fizetős VPN szolgáltató is van, amelyek úgy hirdetik magukat (újabban influenszerekkel), hogy ők sem naplózzák a forgalmat. Nos, ebben már nem vagyok biztos, hogy ez utóbbiak is teljesen biztonságosak és nem azért, mert fizetősek.

2020. okt. 4. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!