Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért káromkodok állandóan?...

Miért káromkodok állandóan? Hogyan szokjak le róla?

Figyelt kérdés

Kiskoromban, olyan 3-4 évesen a nagyobbik tesóm tanított káromkodni, és én ezt faszán továbbfejlesztetettem, mondhatni mesteri szintre emeltem a dolgot. És már nemcsak engem zavar, hanem mutteromat meg a fateromat is, másokat azért nem, mert a kutyám nem tudja mit jelent a ''g*cif*sz'' kifejezés.

Nem vagyok ideges, nem vagyok feszült, egyszerűen csak k*rva jólesik. Viszont jó lenne, ha abbamaradnának ezek a családi viták emiatt. Még általánosban is kaptam az ívet a tanároktól, hogy undorítóan beszélek. Én meg csak lestem, mert közben észre sem vettem, hogy mit mondtam. Nekem ez már természetes, ösztönös. Azt hittem, hogy kinövöm, de nem... Mit tegyek? 18L

2020. aug. 24. 07:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De hogy kontrolláljam? Eddig nem sikerült, pedig figyeltem.
2020. aug. 25. 18:00
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha tudod, hogy csúnyán beszélsz, akkor azt is tudod, hogy milyen szavakat nem szabad kimondani. Valszeg én úgy csinálnám, hogy először kiszedném a nekem legkevésbé tetsző csúnyát és azt nem mondanám vagy helyette mást mondanék, akár kevésbé csúnyát, de inkább valami szépet vagy hogy izé, ami már jóval enyhébb. Én sokáig kínlódtam a kólával, sehogy sem akart sikerülni lejönni róla, aztán egyszer csak rájöttem hogyan kell és egyik pillanatról a másikra megtörtént. Nagyon örültem neki. Az is helyettesítés volt. Áttértem a teára, igaz azóta arról is lejöttem és maradt a sima csapvíz:) Szerintem neked is valami helyettesítést kellene kitalálni és akkor az működne.
2020. aug. 26. 07:43
 13/15 A kérdező kommentje:
Basszus, a kóla alatt azt hittem a kokainra gondolsz. XD
2020. aug. 26. 23:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Alacsony inteligenciára utal a sok káromkodás.
2020. aug. 27. 07:41
 15/15 A kérdező kommentje:
Ja azt tudom, hogy hülye vagyok, de szerintem nincs összeköttetésben a két dolog. Azt is szokták mondani, hogy aki káromkodik, az őszintébb. Nem hiszem, hogy sok közük van a dolgoknak egymáshoz. :D
2020. aug. 27. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!