Miért káromkodok állandóan? Hogyan szokjak le róla?
Kiskoromban, olyan 3-4 évesen a nagyobbik tesóm tanított káromkodni, és én ezt faszán továbbfejlesztetettem, mondhatni mesteri szintre emeltem a dolgot. És már nemcsak engem zavar, hanem mutteromat meg a fateromat is, másokat azért nem, mert a kutyám nem tudja mit jelent a ''g*cif*sz'' kifejezés.
Nem vagyok ideges, nem vagyok feszült, egyszerűen csak k*rva jólesik. Viszont jó lenne, ha abbamaradnának ezek a családi viták emiatt. Még általánosban is kaptam az ívet a tanároktól, hogy undorítóan beszélek. Én meg csak lestem, mert közben észre sem vettem, hogy mit mondtam. Nekem ez már természetes, ösztönös. Azt hittem, hogy kinövöm, de nem... Mit tegyek? 18L
Volt két barátnőm, akik rettenetesen káromkodtak, nekem sokszor fel sem tűnt, egyrészt mert sokszor voltam velük, másrészt, mert én sem fogtam mindig vissza magam, bár ők messze jobbak voltak nálam.
Egyszer álltunk sorban egy karácsonyi vásárban valamiért, vagyis csak ők, én hátulról vártam rájuk. Több ember is megjegyezte a fülem hallatára, hogy milyen ocsmányul beszélnek azok a nők, undorító a stílusuk és láttam a testbeszédükön is, mennyire lenéző. Nem tudták, hogy hozzájuk tartozom. Onnantól kezdve megfogadtam, hogy nem fogok káromkodni. Nehéz volt, mert tudatosan kellett figyelnem a szavakra, de minden ocsmány szó után 100 Ft-ot kellett bedobnom a perselybe, amit aztán elkölthettek bármire, csak én nem nyúlhattam hozzá. Fél év alatt leszoktam.
És tényleg most már én is kihallom, mennyire undorító, ha valaki káromkodik. Nőként meg főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!