Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy vegyem rá magam ?

Hogy vegyem rá magam ?

Figyelt kérdés

A helyzet röviden az hogy ugye amikor jött ez az egész karantén dolog akkor minden rendszeresség kb eltünt az életemből előtte keltem 5 kor legrosszabb esetben ha fáradt voltam 6:30 kor, lezuhanyoztam majd az alap reggeli "rituálé" fogmosás stb... Majd mentem suliba onnan pedig edzőterembe hazajöttem pihentem gépezgettem majd jó esetben tanultam is ezután pedig legrosszabb esetben 1 kor már félálomban feküdtem ,továbbá a szervezetébe bevitt folyadék minimum 2-2.5L körül lehetett és napi 2 étkezés is megvolt ha a nassolást nem számolom.

A problémám az hogy ez teljesen eltünt egyszerűen nincs kedvem semmihez... Ha mégis elkötelezem magam hogy na jó most tényleg elkezdek rendszeresen edzeni akkor szánalmas mennyiséget "mozgok" és szellemileg érzem magam fáradtnak majd arra hivatkozva hogy "holnap folytatom" amiből természetesen nem lessz annál több hogy nincsen hozzá kedvem és egyszerűen amikor neki akarok kezdeni akkor elnehezűlnek a végtagjaim és olyan színtű nem is tudom mi tör rám fusztrálció? (de nem teljesen az mondjuk rossz érzésnek) törik rám amitöl tényleg elmegy mindentől a kedvem ,majd a napom további résszel annyiból ál hogy kb vagyok , a folyadék pár pohár és jó ha ebédelek de van hogy egyáltalán nem is eszek szintén mert nem kell , úgy voltam az edzéssel jó biztos azért nem akarom mert ez mégis csak fizikai és magamtól csak úgy mozogni sose volt a kedvencem csak ha van valaki aki "kényszerít", nézzünk valami szellemi dolgot , el is kezdtem Japánt tanulni ami mindig is érdekelt csak sose volt rá időm hogy utána nézzek de most mivel nem csinálok semmit ezért van egy csomó feles stb stb... El is kezdtem meg is tanultam a hiragana felét kb(két abc létezik náluk ez az egyik) majd kimaradt egy nap és ugyan az lett mint az edzéssel , elment a kedvem tőle és bár akartam folytatni mert nagyon érdekel a nyelv és a kultúra, valamiért "nem megy" semmi ráadásul délben kelek és este nem is tudok aludni ami szerintem csak a szúnyogok és meleg kombónak köszönhető (már mint az hogy nem tudok aludni) mit tegyek hogy rávegyék magam a rendszeres edzésre és a japán tanulást is jó lenne folytatni . És az ébresztők sem nagyon segítenek a korán kelésben 5-6:30 ig 5 percenként is állítottam már be hogy ne nyomjam ki és aludjak vissza egyszerűen de csak annyit értem el vele hogy fáradtabb lettem és nyűgös is

2020. júl. 6. 02:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=7I48W8-MTDA

https://www.youtube.com/watch?v=Lq9nRq-xPIA

https://www.youtube.com/watch?v=snAhsXyO3Ck

Nekem is volt ilyen problémám. Én úgy csináltam hogy mindent csak addig csináltam míg kedvem volt. Nem "egy órát" nem "10 percet" csak "ameddig kedvem volt".

Az agyad a rutinok miatt hozzászokott az ezzel járó stresszhez és minden ment mint a karikacsapás. Ha azt mondod az agyadnak "nincs menekvés te márpedig ezt és ezt fogod csinálni" akkor védekezőállásba vált, eredménye: úgy lefárasztja a tested hogy "én márpedig nem fogom ezt és azt csinálni".

Ez nem rossz dolog szimplán minden mozdulatunkhoz kortizont (Stresszhormont) termel a test (ami káros, de nélküle nem tudnánk semmit csinálni). Van amihez többet van amihez kevesebbet de a test ezt próbálja redukálni hogy megóvjon.

Az akaratiraterő termeli a legtöbb kortizont de a rutin kialakításához először akaraterőt kell használnod. Ehhez segítség és praktikák a "végig is csinálod?" című könyvben.

Szokás kialakításhoz PLUSZ segítség:

https://www.youtube.com/watch?v=b2njoDynrSY&list=PLE_vQWWxga..

Megoldás:

Azt kell mondanod a testednek "figyelj, kezdjük el és bármikor abbahagyhatod" a tested meg "oké ez belefér". De ebben az esetben ne erőltesd ha már kényelmetlen, mert akkor semmit nem ér.

Valamint haladj lassan, tudom hogy azt érzed gyorsan be kell hoznod a lemaradást, de ez egyszerűen nem így működik.

Bocsi:

Bocsi de az "úgy voltam az edzéssel..."-ig olvastam. Tovább nem volt energiám. Máskor próbáld bekezdésekbe írni, a tanórán is azért csinálják úgy mert nem fárasztja annyira az agyat.

2020. júl. 6. 12:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Semmi gond igazából az én hibám, és köszönöm a választ megnézem gyakorlatban mennyire hasznos
2020. júl. 6. 13:27
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Meleg este takarózz 50x100 centis vizes de kicsavart törölközővel!

Edzéshez szerezz partnert vagy edzőt és zúzós zenére nyomjad mint pl a Till collapse, a Die motherfcker Die, vagy a Beat of life! Meg van az a give it to ya végű is.

Japánból cetlizd tele a házat és nézz feliratos japán filmeket mint pl a Ghost in the shell stb!

Szedj bérescseppet, C-vitamint, L-karnitint és Animal flexet a porcokért!

Cseréld ki a fekhelyed a Jysk ben valami drágára ami nagyon kényelmes! Esetleg vegyél álompárnát a Herbáriában!

Csajozz vagy prostizz! Az élénkíti a testet és a lelket is.

Kb ennyi.

2020. júl. 6. 23:41
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
#3 Komolyan azt írtad hogy prostizzon?
2020. júl. 7. 00:37
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván ez az a felnőtt verzió amikor nem kap nőt mint az ide írogatók 70%-a. Tapasztalatnak jó hogy bátrabb legyen a lányoknál. Nem elsődleges megoldásként javasoltam hanem vésztervként.
2020. júl. 7. 00:41
 6/8 A kérdező kommentje:
A lányok többségének bejövök úgy hogy ez a prostis dolog nem szükséges 😅 bár nem látom mibe segítene ha most össze szednék valakit csak jobban hanyagolnám az edzést és a nyelvet de azért köszi mindenkinek , azt hiszem 😂😅
2020. júl. 7. 01:27
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Egy jó dugás után én tele vagyok élet energiával. Azért javasoltam.
2020. júl. 8. 01:13
 8/8 anonim ***** válasza:
74%
Te ennyire nem veszed észre magad?
2020. júl. 8. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!