Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem buta vagyok, mit...

Úgy érzem buta vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

20/L vagyok, másodéves pszichológia hallgató. Most végzek második évvel, nyolc vizsgámból hét 5-ös lett, egy pedig 4-es. Nem tűnik annyira nehéznek az egyetemen, picit ha az ember odarakja magát, simán megvan. Érettségim is jól sikerült....

Mégis valamiért azt érzem buta vagyok... nem tudom. Ma is egy nap alatt elolvastam egy könyvet. Rengeteget olvasok, főleg személyiségfejlesztés terén, megy ugye pszichológia. Az utóbbi hónapban, példaképpen: olvastam Napoelon Hillt, Brian Tracy, ezeken kívül pszichológia szakkönyveket. Imádok olvasni regényeket, verseket is néha (mondjuk azt ritkábban). Azt vettem észre hogy évről évre jobban érdekel a történelem, szóval most egy történelmi sorozatot is nézek (Konkrétabban, II. Erzsébet királynő uralkodása). a földrajzot azt nagyon imádom. Van a szobámban egy világ térkép, unalmamban azt szoktam nézegetni. Nagyon szeretem. Érdekelnek a különböző kultúrák, országok.

Továbbá az anyanyelvem a magyar, ezenkívül folyékonyan beszélek németül, és haladó szinten angolul. Próbálkoztam már spanyollal meg japánnal is, de nem igazán jött össze.

Szóval, ez eddig szép és jó...

de mégis azt érzem hogy buta vagyok. Meg is kaptam már pár embertől, hogy “pihent agyú” meg “lassú gondolkodású vagyok”... Jobban megbánt az ilyesmi, mintha inkább a külsőmet kritizálnák például..

Én nyitott vagyok a világ dolgaira, szeretek fejlődni. De nem tudom miért látják ezt egyesek. :(

2020. jún. 29. 22:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem említeni. Amikor mondjuk a régi osztálytársaimmal találkozom, akik nem mentek továbbtanulni, ők nagyon sokszor megjegyzik hogy milyen okos vagyok. Viszont amikor azokkal találkozom akik szintén egyetemekre mentek, azt mondják nekem hogy nem látnak rajtam semmi fejlődést. Rosszul esik nagyon
2020. jún. 29. 22:32
 2/11 A kérdező kommentje:
Elnézést a hibákért, siettem az írással.
2020. jún. 29. 22:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt érzem, csak én 20 vagyok. Tanulással, tanfolyamokkal próbálok segíteni az ügyön.
2020. jún. 29. 22:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocsi, most látom te is 20 éves vagy. Azt hittem 1-2 évvel idősebb. :)
2020. jún. 29. 22:42
 5/11 A kérdező kommentje:

Én is. Egyébként voltam már rengeteg önejlesztési tréningen meg előadáson. Ezt el is felejtettem mondani

Te tanulsz?

2020. jún. 29. 22:44
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

Te tanulsz pszichológiát neked kéne tudnod a legjobban mi bajod van magaddal.

Mert ha ez igaz amit leírtál nem vagy buta egyáltalán. És az tuti hogy más se tart annak.

Valami önértékelési gondod van.

2020. jún. 29. 23:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

1) ezt gondolod, nem érzed. Tehát mint gondolat, ezt is át lehet struktúrálni.

2) ideje lenne egy big 5 tesztnek, az O és N magas lehet, ami indikálja a túlzott elvárásokat és megfelelési kényszert. (erre is vannak modszerek, miként lehet kezelni)

2020. jún. 29. 23:49
 8/11 A kérdező kommentje:

Pont múlthéten csináltam meg a BigFive-ot, az eredményt aztán nem tanulmányoztam mert siettem valahová. De utánanézek

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

2020. jún. 29. 23:56
 9/11 anonim válasza:
100%

Nekem az tűnt fel az írásodból, hogy nagyon függsz a mások véleményétől!

Ne az érdekeljen téged, hogy x y mit gondol vagy mond rólad, hanem ha szereted amit csinálsz akkor csináld!

Nagyon ügyes vagy és így tovább! Nincs veled semmi gond sem :)

2020. jún. 30. 09:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Igazad lehet. Nagyon köszönöm a válaszod!
2020. jún. 30. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!