Úgy érzem buta vagyok, mit tegyek?
20/L vagyok, másodéves pszichológia hallgató. Most végzek második évvel, nyolc vizsgámból hét 5-ös lett, egy pedig 4-es. Nem tűnik annyira nehéznek az egyetemen, picit ha az ember odarakja magát, simán megvan. Érettségim is jól sikerült....
Mégis valamiért azt érzem buta vagyok... nem tudom. Ma is egy nap alatt elolvastam egy könyvet. Rengeteget olvasok, főleg személyiségfejlesztés terén, megy ugye pszichológia. Az utóbbi hónapban, példaképpen: olvastam Napoelon Hillt, Brian Tracy, ezeken kívül pszichológia szakkönyveket. Imádok olvasni regényeket, verseket is néha (mondjuk azt ritkábban). Azt vettem észre hogy évről évre jobban érdekel a történelem, szóval most egy történelmi sorozatot is nézek (Konkrétabban, II. Erzsébet királynő uralkodása). a földrajzot azt nagyon imádom. Van a szobámban egy világ térkép, unalmamban azt szoktam nézegetni. Nagyon szeretem. Érdekelnek a különböző kultúrák, országok.
Továbbá az anyanyelvem a magyar, ezenkívül folyékonyan beszélek németül, és haladó szinten angolul. Próbálkoztam már spanyollal meg japánnal is, de nem igazán jött össze.
Szóval, ez eddig szép és jó...
de mégis azt érzem hogy buta vagyok. Meg is kaptam már pár embertől, hogy “pihent agyú” meg “lassú gondolkodású vagyok”... Jobban megbánt az ilyesmi, mintha inkább a külsőmet kritizálnák például..
Én nyitott vagyok a világ dolgaira, szeretek fejlődni. De nem tudom miért látják ezt egyesek. :(
Én is. Egyébként voltam már rengeteg önejlesztési tréningen meg előadáson. Ezt el is felejtettem mondani
Te tanulsz?
Te tanulsz pszichológiát neked kéne tudnod a legjobban mi bajod van magaddal.
Mert ha ez igaz amit leírtál nem vagy buta egyáltalán. És az tuti hogy más se tart annak.
Valami önértékelési gondod van.
1) ezt gondolod, nem érzed. Tehát mint gondolat, ezt is át lehet struktúrálni.
2) ideje lenne egy big 5 tesztnek, az O és N magas lehet, ami indikálja a túlzott elvárásokat és megfelelési kényszert. (erre is vannak modszerek, miként lehet kezelni)
Pont múlthéten csináltam meg a BigFive-ot, az eredményt aztán nem tanulmányoztam mert siettem valahová. De utánanézek
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Nekem az tűnt fel az írásodból, hogy nagyon függsz a mások véleményétől!
Ne az érdekeljen téged, hogy x y mit gondol vagy mond rólad, hanem ha szereted amit csinálsz akkor csináld!
Nagyon ügyes vagy és így tovább! Nincs veled semmi gond sem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!