Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak ha folyton...

Mit csináljak ha folyton másokkal hasonlítgatom össze magam?

Figyelt kérdés
Egész életemben azt érzem hogy másoktól erősen le vagyok maradva. Valahogy mások mindig előnyösebb helyzetben vannak, mint én. Pl. ha látom hogy egy női ismerősömet elveszi a párja, akkor arra gondolok, hogy milyen jó neki, nekem pedig nem, mert én egyedül vagyok, és nem kíváncsi rám senki, de ha volt is valaki, se érdekeltem ennyire. Ha az exeimet látom is, azt gondolom mennyivel jobb nekik, mint nekem, mert valaki már mással össze is költöztek, házasodtak, vagy gyerekük van. Ekkor arra gondolok, hogy azok a nők akiket találtak mennyivel jobbak, mint én, mert én semmit se kaptam az exeimtől.
2020. máj. 13. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Inkább magaddal foglalkozz annyit, mint másokkal.
2020. máj. 13. 17:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak olyan nehéz, mikor látom hogy valamibe mennyi energiát ölök, aztán más kevesebb erőfeszítéssel nagyobb sikereket ér el.
2020. máj. 13. 17:25
 3/4 anonim válasza:
Lehet írni bármilyen okosságot, ezen igazából az - és csak az! - fog segíteni, ha végre neked is összejönnek a dolgaid. Amíg az embernek nem jön össze semmi, körülötte pedig a többségnek szépen alakulgatnak a dolgai, ráadásul ahogy írod is, anélkül, hogy bármi különösebbet kellett volna tenniük, meg kellett volna szakadniuk érte, addig ez természetes, hogy így lesz. Esetleg ha sok-sok negatív példát látnál a környezetedben, az tudna még segíteni. Akkor tudnál valami olyasmit érezni, hogy "huh, legalább ezt megúsztam, de jó".
2020. máj. 13. 17:41
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
Hát ne tegyed.
2020. máj. 13. 23:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!