Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Vannak rajtam kívül még,...

Vannak rajtam kívül még, akiket az öregedés, és az idő múlása rettegéssel tölt el?

Figyelt kérdés
Jelenleg 23 éves vagyok, és amiatt aggódom, hogy nem akarok öregedni. A legjobb kor az életben a tizenéves kor, utána szívás az egész, gürizhetsz életed végéig egy mókuskerékben, megcsúnyul az ember, ráncai lesznek, időskorra a betegségek is gyakoribbá válnak, gyengül a szervezet. Tudom még nem vagyok annyira öreg, de ijesztő ebbe belegondolni és visszasírom azt a kort, amikor még gyerek, vagy tizenéves kamasz voltam. Az önfeledt gyermekkor elmúlik és idősen már sosem lesz az ember olyan felszabadult, pozitív, elveszíti a humorát, barátok is köddé válnak. Én nem akarom ezt...

2020. máj. 6. 01:21
 1/9 A kérdező kommentje:
És félek, hogy időskoromra egy savanyú, megkeseredett vénember leszek, aki elirigyli a fiatalok fiatalságát, életkedvét. Igaz 23 vagyok, még nem nagyon idős, de 30 felett aztán tényleg eláshatom magam... :D
2020. máj. 6. 01:38
 2/9 A kérdező kommentje:
A barátságok is gyermekkorban köttetnek, utána már minden dolog csak olyan mű, az emberi kapcsolatok is.
2020. máj. 6. 01:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Utána családod lesz ahogy a szüleidnek vagy te is belépsz a 27 esek klubjába... :D
2020. máj. 6. 04:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hatvan körül majd arra fogsz gondolni, hogy mennyire nem vagy még öreg. ( Nem kell annyit a tükröt nézegetni.)A fizikai test valóban öregszik, de a lelkednek nem kell ezt túlszárnyalni. Nem állítom, hogy gyermeki lelkületűnek kell maradni, de néha jól jön, ha egy kicsit elő tudod venni.

Igen, taposómalom és mókuskerék az élet. Minden nap hoz valami újat, valami tapasztalatot. Hol jót, hol nem annyira jót.

Vedd úgy, hogy minden nap egy újabb feladat.

2020. máj. 6. 08:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Én nagyon félek. Oké még csak 23 vagyok, de ha majd betöltöm a 30-at, az tényleg sokkoló lesz. Visszagondolva, eddig a tizenéves korszakom volt a legszebb.
2020. máj. 6. 12:26
 6/9 A kérdező kommentje:
És én nem akarok egész időskoromban azon keseregni végig, hogy gyerekkoromban mi minden jó dolgot kihagytam (és nem, itt nem az ész nélkküli bulizásra, meg piálásra gondolok !)
2020. máj. 6. 12:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mick Jagger azt nyilatkozta kb. a te korodban, hogy majd harminc évesen öngyilkos lesz, mert nem akar megöregedni, aztán most 76, és ugyanúgy nyomja...

[link]

Ahogy múlik az idő, hidd el, te is meggondolod magad, plusz előre kár parázni ezen. :)

2020. máj. 6. 13:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Valójában pont ez a rettegés, aggódás fogja azt eredményezni, hogy idő előtt megöregszel.
2020. máj. 6. 21:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként nem muszáj gürizned. A te választásod.
2020. máj. 6. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!