A nem tudom miért nem jó válasz?
Figyelt kérdés
Régen nem mertem mondani, most meg már mindenre ezt dùdolom.2020. ápr. 28. 08:07
1/4 anonim válasza:
Lehet azért, mert alibi-válasz. Jóval egyszerűbb mindenre rávágni hogy nem tudod, mint hogy össze kellene szedni a gondolataid és érvelni valami mellett. A "nem tudom" sokszor egy kibúvó, hogy ne kelljen válaszolni, ne kelljen valamit megcsinálni, valamiért felelősséget vállalni, hiszen ha nem tudsz valamit akkor békén hagynak vele és megszabadultál attól.
A fenti szöveghez képest én is ha csak annyit írtam volna, hogy "nem tudom", akkor most te kaptál is volna választ, közben egy nagy semmi lett volna az eredménye.
2/4 A kérdező kommentje:
De ha egyszer tényleg nem tudom?
2020. ápr. 28. 08:54
4/4 anonim válasza:
Más, amikor őszintén nem tudsz valamit, és más az, ha valamivel nem akarsz foglalkozni, mégis mindkettőre a "nem tudom" legtöbbször a válasz. Míg az első esetben feltételzhető, hogy azért szeretnéd megtudni a választ, addig a második esetben csak lerázod magadról a terhet, a felelősséget a válaszodért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!