Hogyan tudnék segíteni az önbizalomhiányomon?
Súlyos önbizalomhiányom van, ami annak köszönhető (legalábbis szerintem), hogy soha semmilyen pozitív visszajelzést nem kaptam senkitől. Mindig csak azt hallottam hogy miben vagyok szörnyű, stb...
Ez elérte hogy ma már bármiben amibe belekezdenék, csak kétségeim vannak. Úgy sem fog sikerülni, megint elrontok valamit, nem vagyok hozzá elég jó, elég okos, stb...
Szóval ha volt már valaki hasonló helyzetben, hogyan tudta legyőzni az önbizalomhiányt?
Kezdj el vlmi sportot a saját örömödre pl.futás, jóga, erősítés, bicikli stb..Ebben tűzz ki célokat, magadnak. Így elérhetsz sikerélményeket, ami jót fog tenni az önbizalmadnak is.
De ha nem sport, akkor fogj bele bármi újba pl.online tanfolyam, nyelvtanulás..Lényeg, hogy ne másoknak akarj megfelelni, hanem saját magadnak.
Nem hiszem el, hogy minden egyes dolgot rosszul csináltàl az életben. Nem lehet, hogy csak az időnként kapott negatív kritikát raktároztad el?
Csak két dolgot kell tenned. 1. Magasról szarni az összes ember véleményére.
2.Sikerélmênyeket szerezni. Kis dolgokkal kezdd, és főleg amiben jó vagy. Ha pl tudsz futni, akkor tűzz ki magadnak elérhető távokat, növelgesd a távokat, és mindig ünnepeld meg magad ha sikerült, pl egy sütivel. Ez így elêg gyerekesen néz ki leírva, de komoly tudományos alapja van, szóval nem hülyeség.
Már régóta megtanultam mások véleményét kizárni az életemből, csak mint mondtam szó szerint 1 pozitív szót nem kaptam még soha senkitől, ami elérte hogy nem is tudom miben vagyok jó. :/
Szóval elkezdek keresgélni, hátha találok valami sportot, vagy valamilyen hobbit ami leköt, és lesz benne siker élményem.
Egyébként köszönöm a válaszokat! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!