Tinédzserként mindenki gondolkozik ilyeneken?
Van, hogy elgondolkodom, hogy igazából semminek sincs értelme így emberi szemmel.
- Az ember létrejön, de minek? Mi értelme van ennek mondjuk a 3-al arrébb lévő galaxisnak szemszögéből? Mennyire nagyon vagyunk mégis mennyire kicsik.
- Vannak a fizika törvényei, de minek? Miért jöttek létre pont így?
- Néha ti is elgondolkodtok, hogy valamin felháborodtok, de logikailag végigvezetve nem tudtok igazat adni a felháborodásotoknak?
- Igazából Isten létezését konkrétan nem lehetett még eddig se megcáfolni, se igazolni. (Kérdezhetnénk, hogy melyik istenről beszélünk?)
- Az emberi test egy mérnöki csoda. Ahogy felépül mindenből és hasonlók...
- Az agy tudatos része és tudatalatti része folyamatosan egymás ellen dolgozik. "Jaj de tanulnom kéne, de az internet nem árt"
- Igazából azt se tudjuk meghatározni törvényszerűen, hogy mi a rossz és mi a jó. Mert mondjuk egy vallási fanatikus megöl valakit, mert azt hitte Isten beszélt hozzá és ezért lecsukják, az miért rossz? Az ő szemszögéből ez jó. (Ha értitek mire gondolok)
- Fölösleges felidegesítenem magam azon, ha valaki ordítozik velem. Minek? Ebből valószínűsítem, hogy azzal az emberrel nem szívesen szerzek barátságot. Most az, hogy az állati ösztöneim azt sugallják, hogy védjem meg a területem, az egy dolog, de az evolúciónk megváltozott.
- Miért élveznek a művészlelkek egy verset? Miért élvezzük, hogy ha egy metafórikus kapcsolatot felfedezünk? Miért jobb az, mintha egy egyszerű mondatban elmondják a lényeget? (Jobban megragad esetleg a memóriában? Erre ezt tartom lehetségesnek)
- Kinek higgyünk? Ha valaki tanácsot ad, az is benne van, hogy ő rossz tanácsot ad. Vagy esetleg nem azonos a világképünkkel.
- Ez a világkép dolog. Azt vettem észre, hogy amiknek tényeknek kéne lennie, azok is többnyire véleményen alapulnak.
- Igazából az emberek többsége nem gondolkozik, csak "automatán" elfogad dolgokat. Gondolok itt a hétköznapibbaktól elkezdve ("A reggeli a nap legfontosabb étkezése") a komolyabbakig (amit írnak az újságokban mindent, és most nem csak a propagandára gondolok).
- Inkább nagyképű lennék, minthogy nyámnyilának tűnjek. Ez mennyire igaz?
És hasonlók.
Igazából arra gondolok, hogy ti is szoktatok most/régen hasonló kérdéseket feltenni magatoknak és megválaszoljátok?
És kérem, az olyanokat, minthogy "Hülye gyerek, menj inkább tanulni" vagy az istenkáromlással vádolást hanyagoljuk.
Nem ismerjük egymást, de az alapján amit írtál egy racionális, értelmes fiatalnak tűnsz. Ez szerintem teljesen normális. Tinédzserként ehhez hasonló kérdések foglalkoztattak engem és a barátaimat is.
Ezek egy jó részére választ kaphatsz, ha érdeklődsz a filozófia és az evolúció iránt.
Rengeteg kerdest, tettel fel amire mind mind lehet válaszolni az emberiség mai ismeretével a témáról kapcsolatban
Igen tinedzserként eljut ide az ember, ezek a kérdések arra jók, hogy elindítanak benned egy folyamatot ami egy lendületben fog tartani
Ilyenkor kezd el az ember érdeklődni a spiritualitás, meditáció, buddhizmus, önismeret felé és rájön, hogy sehol nem tart az úton
Felnőttként is.
Már amelyik nem egy birka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!