Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha mondjuk öngyilkos akarok...

Ha mondjuk öngyilkos akarok lenni, akkor mi alapján higgyem el azt, hogy a világnak szüksége van rám, mint emberre, amikor túl vagyunk népesedve?

Figyelt kérdés
Másik kérdésem, hogy amikor itt valaki öngyilkosos kérdést tesz fel, akkor mi alapján írják neki, hogy "NE TEDD? TE ÉRTÉKES VAGY!", amikor nem is ismerik? Lehet, hogy egy szemét kis tetű vagyok. Nem tudhatja...
2010. júl. 16. 19:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én azt szoktam mondani, h azért nem szabad megölnie valakinek magát, hogy ne adja meg azt az örömöt másoknak, hogy holtan lássák őt...
2010. júl. 16. 20:03
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

Olvasd el, és mindenre megkapod a válaszod. :)

20/L

3/11 anonim ***** válasza:
ezért nem tettem fel itt ezt a kérdést csak anyukámnak, de nem vett komolyan
 4/11 anonim ***** válasza:
Aki ilyet válaszol az nyilván segíteni akar a kérdezőn és azért mond neki ilyeneket. Ide segítséget kérni jönnek emberek nem azért, hogy tovább biztassák őket egy öngyilkosság elkövetésében.Anélkül is el vannak keseredve, ha már ez az eszükbe jutott.
2010. júl. 16. 20:06
 5/11 anonim ***** válasza:
a gyenge elbukik az erős talpon marad
2010. júl. 16. 20:06
 6/11 anonim ***** válasza:

"Biztos, hogy meg kell halni, hogy elmeneküljek? Pont nekem? Én szívjak mások hülyesége miatt?"

a halál nem szívás, nincs többé semmiféle gond

2010. júl. 16. 20:09
 7/11 anonim ***** válasza:
az emberek mindenhol ugyan olyanok, még ha el is költözne az aki öngyilkosságra gondol nem érne vele túl sokat
2010. júl. 16. 20:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem másokért kell maradnod, hanem magadért! Ha megölöd magad, akkor te magad is elismered, hogy reménytelen vagy, és hogy értelmetlen a létezésed. És ez nem jó! Közhelyes, de hinned kell magadban, vagy legalább nem önmagad ellenségének lenni... Pl a életed olyan, mint egy hajó. Te vagy a kormányos, dönthetsz, hogy hagyod, hogy mások irányítsanak, vagy hogy te magad kormányozz. De el is hagyhatod a hajót, és akkor zátonyra futsz, a saját hibádból, mert feladtad... Szerintem nem azért van értelme az életünknek, hogy hasznosak legyünk a világ számára, vagy a környezetünk, vagy a család stb számára. Önmagunkért élünk! Remélem érted mire célzok.

Miért akarsz öngyilkos lenni? Magad miatt, vagy a környezeted, vagy mi miatt? Írd meg, hogy segíteni tudjunk megértetni, hogy ez egy rossz döntés!

2010. júl. 16. 22:19
 9/11 anonim válasza:

Hallgasd meg kérlek, ezt a kis történetet!

[link]

Egyébként meg mások fejében is megfordul ilyen gondolat. Bár gondolom, ez most nem vigasztal.

Olyan mély depresszióba kerültél, ahol már csak orvos tud segíteni. Adj egy esélyt magadnak, mindenképp keress fel egy pszichiátert. Ha anyagilag megteheted, akkor egy magánorvoshoz fordulj. De szívesen fogadnak egy kórházban szakrendelésen is. Ne félj bemenni! Mások is bementek már segítséget kérni,és meggyógyultak. Másként látják ma már a világot. Csak ez számodra most elképzelhetetlen, mert nem olyan állapotban vagy, hogy ezt elhidd.

Ne aggódj! Segíteni fognak. Tudom...

Szeretettel:

E.

2010. júl. 16. 23:21
 10/11 A kérdező kommentje:

HA érdekel, belinkelem azt a korábbi kérdésemet, amiben kifejtem az okot, bár szerintem ez nem etikus, és ennek a kérdésnek nem is ez lett volna a célja...

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

AM voltam már sok szakembernél és nem kérek belőlük. Ha én nem tudom megoldani, ki tudná?

2010. júl. 17. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!