Miért rontok el mindent az életben?
Szét vagyok esve, van hogy olyan sok minden összejön egyszerre hogy teljesne kikészülök .Pl befizetetlen csekk ,pénz eltűnése -ez utóbbi valami iszonyat érzés ):(
Határidők betartási képtelenség,pontatlanság, kapcsolat tartási problémák, munkahelyi gondok ..
És nem tudok mit csinálni ,nincs is kedvem már semmihez ..teljesen ki vagyok borulva..
Néha meg azt veszem észre magamon hogy bizonyos dologba rögeszméig is bele tudom lovalni magam..
DEpresszió ? Szimpla szétszórtság ? vagy mi a francért nem tudok változtatni ..-pedig próbálok .. :(:(:(
A felnőttek érdekes emberek
Oly sokan elfelejtik mennyi mindent tehetnek meg, amit gyerekként már alig vártak, és ami annyira egyszerűbbé tehetné a hétköznapokat
Előszőri is, eltérve egy kicsit az előbbi gondolatomtól, van egy eszköz, ami nagyon fontos a sikeres életben : a koncentrálás. Koncentrálás nélkül egy senki leszel. Nem csak akkor kell koncentrálnod amikor valamit tanulsz vagy amikor sportolsz. A koncentrálás mindig fontos, akár fogmosáskor, akár zöldségvásárláskor, akár fejmosáskor. A gondolataid megváltoztathatják az életedet, a hozzáállásod, még ha nem is hiszed igy pillanatnyilag.
Nem fogok sokat irni, mert kevés az időm, valamint az egész téma eléggé bő és nem lehet kifejezni a gyakorin eléggé, de a koncentrálás megvalósitása valóban egyetlen törvényen alapul : IRÁNYITSD a mentális energiád egyetlen célra. Amikor dolgozol akkor csak a munkára figyelj, amikor eszel akkor csak arra figyelj, amikor szexelsz akkor ne engedd, hogy másfele kalandozzon el a figyelmed.
Jelenleg nem vagy képes vagy nem akarsz kellőképpen koncentrálni, mert ha megtennéd akkor rájönnél, hogy nem vagy abban a helyzetben, hogy megengedd magadnak ezt a szétszórtságot, ami később a munkádba is kerülhet, csak azért, mert nem vagy képes 3 percet szánni arra, hogy GONDOLKODJ ezen.
A gondolkodás banálisnak tűnik. " Minek gondolkozzak rajta, hiszen tisztában vagyok vele " . Nem ilyen egyszerű. Szinte minden ember tisztában van a helyzetével, de nagyon fontos, hogy az életünk során mi irányitja a cselekedeteinket. Az olyan ember aki sose képes koncentrálni egy bizonyos problémára, aki nem képes időt szakitani az elmaradások bepótlásával, stb., egy ilyen ember ne is várjon el sokat az élettől.
Viszont aki figyel minden percben eltöltött idejére, aki tudatában van annak, hogy mit csinál és mikor, az sose jár rosszul, sose esik annyira össze, hogy ne tudjon felkelni, sose csügged el. Neked is egyetlen feladatod van : KONCENTRÁLJ !
Ne hallgass zenét most és ne tévézz és ne gépezz. Van elég dolgod, vagy talán nincs ? A koncentrálás megmutatja mit kell tenned. Próbálj meg összpontositani. Ha koncentrálsz a számlák kifizetésére s egyébre, akkor addig nem fogsz nyugodni ameddig ki nem lesznek fizetve azok a számlák. Ha viszont csak úgy elkalandozol egyfele, akkor lehet, hogy most olvasod ezt a választ, egy perc múlva pedig nézed a meccset. A legtöbb embernek nincs kifejlődve a koncentráló képessége, de gyakorlattal ez is elérhető. Próbálj meg mindig a feladataidra összpontositani, mert ha elkerülöd őket akkor sokkal rosszabb lesz később. Mondogasd mindig magadban " Képes vagyok megoldani ezt a helyzetet, mert magabiztos vagyok és teljes tudatában annak, hogy mit kell tennem ahoz, hogy elérjem a célom " . Még hogyha nem is vagy tudatában annak, hogy mit kell csinálnod, nem baj ! A pozitiv hozzáállás már fél nyeresség. Meglátod, hogy ilyen hozzáállással fogod tudni mit kell tenni. Az ember egy nagyon intelligens lény valójában, csak tudni kell használni a mentális funkcióinkat. Sokaknak fogalmuk sincs mennyi mindent tudunk valójában, csak sokszor a stressz, az ijedtség, a pesszimizmus, stb., ezek mind eltakarják a megoldásokat. Nem veled van a baj, hanem a gondolataiddal és az érzéseiddel. Tanuld meg kezelni őket és minden más lesz.
Hidjél nekem, mert tudom mit beszélek.
Különben a szellemi tudomány is pont olyan tudomány, mint bármelyik más, sosem kell megijedni , ha valami mentális betegségben szenvedünk, mert ez az ág is fejlődésben van egy jó ideje, és számos ember fekteti bele az energiáját, hogy az emberiség minnél jobban megértse az emberi lény titkait és " használati utasitását "
Ha kérdéseid vannak szivesen válaszolok még
Az utolsó válaszoló megdöbbentő, szeretnék beszélgetni vele :D...
Kedves kérdező, mind az eddig felsoroltakat többször olvasd el és tartsd be, te kell irányítanod a problémát, nem a probléma téged! Ha sikerül 2 szerény órát kipréselned az idődből, akkor nézd meg a Titok filmet(több alkalommal is)!
Nagyon köszön mindenkinek a sok hasznos tanácsot !
És Neked kedves 23:49 külön köszönöm, hogy ennyit fordítottál terjedelemben és gondolatiságban a problémámra !Én is szívesen beszélgetnék Veled !:)
Írni itt nem tudok Neked,de ha nem bánod megadom az email címem, lullaby07@freemail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!