A pözsón oroszlan van vagy indian? En ugy hallitam hogy indian
3 másodperc, google találat
"Mindenki tudja, hogy a Peugeot logója a balra néző, két lábon álló oroszlán. De mi a jelkép eredete?
A Peugeot-oroszlán akkor született meg, mikor Justin Blazer, egy montbéliard-i ötvös levelet kapott a Peugeot képviselőitől, amiben megbízták egy minőséget, megbízhatóságot, hosszú élettartamot kifejező logó elkészítésével. Blazer 1850-ben el is készült az első Peugeot-oroszlánnal, melynek mancsai alatt egy nyíl feküdt.
A cég emellett három logót is alkalmazott osztálytól függően:
az első osztályú termékekhez a nyíllal vagy nyíl nélkül látható oroszlánt
a másodosztályú termékekhez egy fogyó holdat
a harmadosztályhoz egy kezet.
A "Peugeot" márkanév először 1927-ben jelent meg a logón. Az oroszlán figurák mindig az adott kor divatjának és elvárásainak megfelelően változtak, olyannyira, hogy több más autómobil és kerékpárgyártó cég is rákapott az oroszlán figura alkalmazására. A Peugeot-nál azonban jelentésük mindig ugyanaz volt, az erő, a minőség és a megbízhatóság"
Na ebben viszont igazad van! Ugyan én mindig azt láttam a Skoda emblémájában, hogy a nyílon (ami egyértelmű) egy kakasfej van, de most utánanéztem, és tényleg indián!
Wikipedia:
"A legenda szerint a ma használt emblémát egy indián fejet ábrázoló dombormű ihlette, amely egykor sok vezető irodájában volt megtalálható. Erről nevezték el az emblémát „Vörös Indián”-nak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!