Hogy lehetek akkora sztár, mint Jézus?
Szeretném, ha milliók imádkoznának hozzám, énekelnének rólam, dicsőítenének, festményeket és szobrokat csinálnának rólam,... sat. . Mit kell tennem?
Ha már most van a szülinapja. :)
Teleengedtem a kádat vízzel, változtasd borrá légyszi!
Ígérem, utána 2000 évig sztárolni foglak!
Kedves kérdező!
Jézus egyáltalán nem volt "Sztár". Emberként egyszerű volt, igazságos, szerető, alázatos, engedelmes, tisztelettudó, stb.
És mit csinált vele a világ? Kitaszította magából, keresztfára küldte, mert a sötétség nem bírta elviselni a világosságot. Ennyire volt "Sztár".
Viszont az igaz követői, nem "Sztárolják", hanem békésen hirdetik, hogy Ő a megváltó, Ő benne van az örök élet, Ő bocsátja meg a bűneinket, és Ő gyújt világosságot, értelmet, bölcsességet és önzetlen szeretetet az emberek szívébe.
Te most hol tartasz ebben? Melyiket tudnád elmondani magadról?
Jn.15,18.Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.
Jn.15,20.Emlékezzetek meg ama beszédekről, a melyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.
Mt.10,22.És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megáll, az megtartatik.
Mt.24,9.Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.
Mk.13,13.És lesztek gyűlöletesek mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megmarad, az megtartatik.
Lk.21,12.De mind ezeknek előtte kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért.
Lk21,17.És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.
Mt.5,11.Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
Mt.10,18.És helytartók és királyok elé visznek titeket érettem, bizonyságul ő magoknak és a pogányoknak.
Mk.13,9.Nyomorúságoknak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik.
Stb. és még folytathatnám. Akik ma sztárolják Jézust, azok valószínűleg egy "Másik" Jézust imádnak, nem az igazit.
2Kor.11,4.Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.
Kedves kérdező, te melyik Jézust látod és melyik Jézust akarod követni a "Sztárolt Jézust" vagy a megfeszített Jézust???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!