Miből készül a kenyér héja?
Régi kérdés de m1...
De amúgy úgy készül, hogy megsütik azt a puha részt, aztán külön megfőzik a héját, ami ugye kicsit másképp készül,ezért más az íze is egy kicsit. De vigyázni kell, hogy pont olyan formája legyen mint a puha résznek, különben csúnya lesz. Két ilyen fél héjat főzünk, majd mikor elkészült, belerakjuk az egyikbe a puha kenyeret, majd ráhúzzuk a másik héjat. A két héj között, megmikrózzuk, de csak azt a részt ahol nem ér össze. Szépen összeolvad, és olyan, mintha egybe készült volna... Sok sikert az elkészítéséhez.
A kenyér héja régen a kenyér haja volt, amit a nagy sietségben sokszor elhagytak, így pék utánna kiabált a vevőnek - Hé a haja!
Ez aztán az évek során természetes rövidülésen ment át ebből lett a héja.
Dobom a hátast az ilyen kérdésektől. :-D
Egyébként igazuk van az elöttem szoloknak,macerás az elkészítés ezért is csinálják éjjel,hogy ne tudjuk a receptet.Az a baj,hogy hamarosan nem lehet kenyeret kapni,legalább is az ismert formában mert kihaloban van a héja nemzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!