Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Miből készül a kenyér héja?

Miből készül a kenyér héja?

Figyelt kérdés

2018. jún. 16. 16:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Hasznalt cd tokokbol
2018. jún. 16. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
kb 4-szer kérdezték már meg!
2018. jún. 16. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
#2 tudom
2018. jún. 16. 18:48
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
A kenyer héja, a héja egyik alfaja, tehát nyilván tojasból kel ki.
2018. jún. 16. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
#4 Igazad van ez a logikus
2018. jún. 16. 22:19
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

Régi kérdés de m1...


De amúgy úgy készül, hogy megsütik azt a puha részt, aztán külön megfőzik a héját, ami ugye kicsit másképp készül,ezért más az íze is egy kicsit. De vigyázni kell, hogy pont olyan formája legyen mint a puha résznek, különben csúnya lesz. Két ilyen fél héjat főzünk, majd mikor elkészült, belerakjuk az egyikbe a puha kenyeret, majd ráhúzzuk a másik héjat. A két héj között, megmikrózzuk, de csak azt a részt ahol nem ér össze. Szépen összeolvad, és olyan, mintha egybe készült volna... Sok sikert az elkészítéséhez.

2018. jún. 17. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

A kenyér héja régen a kenyér haja volt, amit a nagy sietségben sokszor elhagytak, így pék utánna kiabált a vevőnek - Hé a haja!

Ez aztán az évek során természetes rövidülésen ment át ebből lett a héja.

2018. jún. 17. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Dobom a hátast az ilyen kérdésektől. :-D

Egyébként igazuk van az elöttem szoloknak,macerás az elkészítés ezért is csinálják éjjel,hogy ne tudjuk a receptet.Az a baj,hogy hamarosan nem lehet kenyeret kapni,legalább is az ismert formában mert kihaloban van a héja nemzet.

2018. jún. 17. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Plants válasza:
Hát szerintem világhírű brit tudósok fejlesztik egy ilyen nagy sárga házban.
2020. febr. 13. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
Ugyanabból, mint a kenyér, amit nem tudok pontosan. Szerintem lisz, víz, élesztő, só. A lényeg az, hogy a kenyér tészta külseje megpirul, a belseje puha marad a sütés során. Szlovákiában ettem gőzgombócot, ami olyan volt mintha nem lett volna a kenyérnek héja. Nagyon finom volt, talán dödölének hívták vagy knédlinek.
2022. okt. 29. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!