Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Ha elültetem a pénzt, mennyi...

Ha elültetem a pénzt, mennyi idő múlva nő ki a fa?

Figyelt kérdés
Pénzérmével is jó, vagy csak papírral? Milyen mélyre ássam? Kell öntözni? Ha igen, milyen gyakran? Ha többet ültetek több termése lesz? Mikor ültessem el?

2016. júl. 9. 13:31
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
ja és kell adózni utána?
2016. júl. 9. 13:35
 2/16 anonim ***** válasza:

Adózni nem kell.

CSAK érme a jó. Ásd 185 cm-re. Öntözni csak esővízzel, csapvízzel, szénsavmentes ásványvízzel, és HETI 1X Darjeeling teával (ez fontos!!!). Egy érméből egy kel ki. Elültetheted májustól szeptemberig. Sok sikert! :)

2016. júl. 9. 14:02
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát,a pénzfa nevelése bizony nem könnyű dolog,csínján kell ám vele bánni!

Először is tavasz derekán végy egy 2 literes növénycserepet.Ezt töltsd meg barna erdőtalaj,vaspor,csillámpor,egyszarvú trágyájának keverékével.Ezután dugj bele egy pénzérmét,mondjuk kezdetnek jó egy ötvenes is,majd dugd 2,15 cm mélyre,és öntözd meg alaposan pézmosás során használt vízzel.Ezt naponta ismételd,pontban reggel 7 órakkor,s majd elkezd csírázni,és kinő a kis fa.

Ezután ültetesd általad kiválasztott helyére,de a késő őszi8 metszést ne felejtsd el végrehajtani!Így hosszú időn keresztül élvezheted termését,s gyönyörködhetsz sudár termetében.

2016. júl. 9. 14:05
 4/16 anonim ***** válasza:
Ja, azt elfelejtettem, 1 hónap múlva éri el végleges nagyságát a fa. Gyors :D
2016. júl. 9. 14:05
 5/16 anonim ***** válasza:
Ja,és természetesen ezután is kell adózni,az évi termésed 30%-a az államé...
2016. júl. 9. 14:07
 6/16 anonim válasza:

Talán meglepően hangzik, de pénzérmével még jobb mint papírral. A papírpénzfák csak 15-20 év után hozzák az első termést, és akkor is csak néhányat- persze megfelelő gondozás mellett. A pénzérmefák már egy év után termést hoznak, gyorsabban nőnek, esztétikusabbak.

A pénzfákat holnap, ebéd után szokták ültetni, 15cm mély lukakba. Naponta érdemes locsolni.

Ha több érme ültetését tervezed érdemes a fákat egymástól 15-20 méter távolságra ültetni.

Adózni természetesen nem kell utána.

2016. júl. 9. 14:10
 7/16 A kérdező kommentje:
egyszarvú trágyát hol lehet kapni? unikornis hobbi boltban?
2016. júl. 9. 14:34
 8/16 anonim ***** válasza:
Keresd Pinocchiót, majd ő megmondja .
2016. júl. 9. 17:21
 9/16 anonim ***** válasza:
...sz
2016. júl. 9. 23:06
 10/16 anonim válasza:
Nekem ez a megoldás jött be: 1€ érmét helyeztem kora tavasszal cca. 12 cm mélységbe, és naponta öntöztem. Egy ideig nem történt semmi, aztán jövő éven kikelt a fa, ami első éven 15 €-t termelt. Aztán minden éven megduplázta a termést, és az éven már 240 €- t szedtünk le belőle. Persze olvastam azt is, hogy az őszi metszéssel metriplázhatjuk a termés számát, de én ezt nem csináltam. Papírral ne ültesd, mert az nem válik be. Több ismerősöm is megpróbálta, de felesleges. Ha ki is kelt, két év után elpusztult. Ha többet ültetsz, nem lesz több termése. Mivel a Pénzfa egy indikátor faj, ezért oda kell figyelni, hogy magas vas-, szén-, és kálium-foszfát tartalmú talajba vessük. Nálunk Szlovákiában 20 %- ot kell belőle adózni, és a 78- as számú "Pénzfa adót" ("Daň peňažného stroma") kell kiváltani.
2016. júl. 10. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!