Tejbegrízt akarok csinálni. Mennyi liszt és mennyi sütőpor kell bele?
Gugli első találat: [link]
Milyen egy agyhalott nép vagyunk..
Gyerekek, ez HUMOR kategória. Oda van írva: Kategória: Egyéb kérdések » Humor
Tényleg agyhalott az emberek többsége mert KÉPTELEN olvasni csak beböfögi a "namostaztánénmegmondom" kommentet.
ma 22:48
Amikor én olvastam, nem a humor kategóriában volt. Nyilván áttették a moderátorok, gondolván, ez a kölyök viccelni akart csak éppen nem sikerült.. de ennyire biztos nem ostoba, hogy komolyan írja ezt
Időpont ma 23:13
Nem kell kétszer leírni, de te is felfoghatod, hogy először nem a HUMOR kategóriában volt!
Bl 80-as lisztet használj, a tejbegrízbe az kell. Emellett szükséged lesz még paradicsom szószra, mozzarellára, pármai sonkára, koktélparadicsomra és rukkolára.
Tehát kezdésnek kimérsz másfél bögre langyos vizet, beleteszel 2 kiskanál cukrot és egy tasak élesztőt.(ugyanaz mint a sütőpor csak más a neve) Ezt összekevered és hagyod állni amíg egy másik edényben 4 bögre liszthez adsz 1-2 kiskanál sót és két evőkanál olajat. Beleöntöd az élesztős vizet és összekevered egy kanállal. Ha már nem megy a kanállal akkor szórj egy kis lisztet az asztalra vagy ha van akkor gyúródeszkára és borítsd rá a masszát. Kezd el nyújtani és magába visszahajtani amíg egyenletes nem lesz. Vágd 3-4 darabra, formáld a darabokat gömbölyűre, tedd egy edénybe őket takard le és meleg helyen hagyd pihenni 10-60 percet a hely melegségétől és az élesztő minőségétől függően. Ha olyan 1,5-2-szeresére nőtt akkor kész. Ha van kerámia akkor azt ha nincs akkor fém tepsit tegyél be a sütőbe és melegítsd elő a sütőt, fontos, hogy a tepsivel együtt tedd, olyan 20-30 percig. Míg a sütő melegszik nyújtsd ki a tésztát a tepsi méretére és kezd el a feltéteket rárakni. Egy kevés paradicsom szósz(tipp: sokan ott rontják el a tejbegrízt, hogy túl sok paradicsom szószt használnak, egy púpos evőkanál a sűrűbb fajtából bőven elég.) egy csipet só egy kevés bors, ha van akkor friss bazsalikomlevél ha nincs akkor a szárított őrölt is megteszi. Ezek után tépkedj rá egy golyónyi(általában 10 dkg) mozzarellát, fektess rá 1-2 réteg pármai sonkát(ízléstől és tárcamérettől függően több is lehet) és a tetejére tépkedj még egy kis mozzarellát és végül csöpögtess rá egy kis olíva olajat ha van(ha nincs csak ezért nem érdemes venni). Ha ez megvan és a tepsi átmelegedett vedd ki, szigorúan puszta kézzel, a sütőből, szórj rá(a tepsire) egy kis búzadarát és csúsztasd rá a tésztát. Tedd vissza a sütőbe olyan 10-15 percre majd friss rukkolával és félbevágott koktélparadicsommal tálald akár a tetején mellette. Edd meg jóízűen a pizzát majd jóllakottan dönts úgy, hogy a fa*znak nincs már kedve ezek után még tejbegrízt is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!