Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Mi az négy lába van asztal,...

Bmralex003 kérdése:

Mi az négy lába van asztal, de nem szék?

Figyelt kérdés

2016. jan. 5. 19:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
96%
Nézd meg róla a videókat! (ezek benne vannak: kecske, vekni) XD amúgy asztal! Benne is van a kérdésben.:-)
2016. jan. 6. 16:02
 12/26 anonim ***** válasza:
73%
Kecské!!!
2016. jan. 9. 18:25
 13/26 anonim ***** válasza:
Én lovat akartam mondani, de amúgy a kérdés nem jó. A kérdező beírhatná helyesen-
2016. jan. 11. 09:27
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Megboldogul filozófia professzorom tanítása szerint az "asztalság" fő kritériuma az, hogy asztalnak hasznáják. A fatönk is asztal, ha tányérból esznek róla, pedig egy lába sincs :-)
2016. jan. 11. 09:31
 15/26 anonim válasza:
95%
Kecske!
2016. jan. 11. 22:45
 16/26 anonim válasza:
100%
Én tudom a helyes választ. Négylábú kecske
2016. jan. 12. 17:03
 17/26 anonim ***** válasza:
32%
Áruljátok el, mi ez az egész zagyyvaság? A leírt szószerinti kérdés egy hibás mondatszerkezet, hiányzik belőle pl. egy vessző onnan, hogy "négy lába van .... asztal". Nyilván ez valami Kazinczy díjas "nyelvújító" műalkotás, amiről videók vannak, további szövegében van kecske is. Sokan ismerik, mert több kérdés is van róla, de én nem tartozom közéjük. Hagy ne haljak már meg bután:-)
2016. jan. 14. 06:14
 18/26 anonim válasza:
100%
Egy görbe délután után négykézláb, síkrészegen a kricsmi előtt.....te.
2016. jan. 25. 14:46
 19/26 anonim ***** válasza:
80%
17-es, okoskodhatsz a vesszőkkel (humor kategóriában nem szokás), de amíg te sem tudsz rendesen beszélni ("hagy ne...") addig ne okoskodj. Írd be szépen a jútyúbba m, hogy "asztal de nem szék" és megtudod. Látszik milyen kurv4 okos vagy...
2016. jan. 25. 14:55
 20/26 anonim ***** válasza:
71%

#19 A te okosságd viszont nyilván a trágárságokra épül, ezzel pótolva hiányos magyar nyelvismeretedet. Amiért a "hagy" felszólító szót TE nem ismered, attól még mindaddig része marad nyelvúnknek, míg nem hozzád hasonló bunkók döntik el, melyik szófordukatt szabad használni magyar szövegben és főleg hogy kinek hol mit szabad megkérdezni.

A normális tagok kedvért: Én itt láttam a kérdést, láttam, hogy mások tudják miről van szó, ezért bátorkodtam itt kérdezni egyéb helyen nyomozgatás helyett.

Amúgy tényleg nem értem, miért kellene a magyar kultúra csúcsának tekinteni (többezer lájk), hogy valaki - esetleg önhibájukon kivül - szellemi fogyatékkal élő - embereket kínozni egy fogósabb találóskérdéssel. Főleg egy olyan videó forgatásával, amely egy nyilvánvaló helyesírási hibát propagál. A YT videóban jól artikulált szövegből kiderül, az "asztal" után kellene lenni egy vesszőnek - a magyar helyesírás szabályai szerint. Angolban sok olyan van, hogy a vesszők elmaradnak, ahol nálunk értelemszerűe kell. De mi most a magyar nyelvről beszélünk. Vagy nem?

2016. jan. 26. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!