Mi a helyes válasz? Valaki megmagyarázná nekem. Már 1 hónapja gondolkodok rajta de nem megyek semmire.
1. 3 ember megy egy hotelba kivenni 1 szobát .1 szoba 30 dollár igy mind a 3 ember befizet 10-10 dollárt.Felmennek a szobára ,akkor meg a hotel tulajdonosa észreveszi hogy 1 szoba 25 dollár ezért a futárral felkuld a szobára 5 dollárt.Út közben a futár nemtudja hogyan osztja el a 5 dollárt 3 ember kozott ezért igy dontott: mindegyiknek visszaad 1-1 dollárt és a maradék 2 elteszi magánk.
Tehát a 3 ember összesen 9-9 dollárt fizetett mert a 10 bol 1 ez visszakapott mindegyik .Tehát 3x9=27 + a 2 amit eltett a futár az = 29..hol van az az 1 dollár?
2. Ha ma 0 celsius fok van és holnap egyszer ilyan hideg leszhány fok lesz holnap?
az egyes szerintem azért van, mert nem háromszor kilenc dollárt fizettek be - hanem összesen együtt huszonötöt.
A második szerintem értelmetlen - ha nulla fok van, és egyszer olyan hideg lesz, akkor nulla fok marad.
L/14
3x9=27 + a 2
ezzel keveredik meg a jó nép:)
miért kéne összeadni? hiszen a 2 is kiadás, tehát mínusz.
25 a szoba, 30-at adtak ebből visszakaptak 3-at 2-őt lenyúlt a srác, megvagyunk.
A kétszer olyan hideg a matematika és a fizika szempontjából nem értelmezhető.
A hidegészlelést kellene kísérletileg vizsgálni, úgy kijönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!