Mi az a biboldó? Ha van biboldó, akkor létezhet triboldó vagy monoboldó? Ezek milyenek? Ha létezik egyáltalán.
Ha van szimmetria, akkor van szimmemonoa és szimmebia is?
Ha van ebihal, akkor van etrihal és emonohal is?
Hát én utánanéztem... Itt a neten nem találtam a jelentését, de a google fordító is csak annyit írt ki, hogy xy nyelv észlelve, de em írta ki hogy mit jelent. Például a monorka; eszperantó nyelv észlelve. etrihal; malagaszi nyelv észlelve. emonohal; sesotho nyelv észlelve. szimmebiánál ás a szimmemonoánál magyar nyelvet észlelt. A magyar értelmező kéziszótárban sem volt, illetve az idegen szavak szótárában sem. De egy kis etimológiai okoskodás után valamivel közelebb kerültem a szimmemonoa, és a szimmebia jelentéséhez: A szim egy latin előtag, jelentése együtt. Pl. szimbiózis= szim-együtt, biózis-élés -- együttélés. Ugyanezen a szóképzésen alapul a szimmetria szó jelentése is.
A kérdésem viszont változatlan, és egyre kíváncsibb vagyok: Mi a bioldó? Nem beszélve a talán nem is esetleges tri- illetve monoboldóról, mint létező entitásokról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!