Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Tudtátok, hogy a Pontiac...

Tudtátok, hogy a Pontiac Firebird a leggyorsabb közúti autó a világon?

Figyelt kérdés
2012. dec. 9. 11:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Akkor nem utcai kocsi. Az arab olajmilliárdosok szoktak venni kocsikat mint pl SLR McLaren Mercedes, McLaren F1, Bugatti Veyron... amit még fel is turbózttnak, fogadnak egy sofőrt és nézik ahogy repeszt a saját pályájukon. Na azok között biztos hogy van gyorsabb, de most lusta vagyok utánanézni. Bár te is belinkelhetnéd ezt a forrást, mert érdekelne, hogy a kocsinak vannak-e papírjai, meg hogy mit változtatak rajta.
2012. dec. 10. 15:45
 12/19 anonim ***** válasza:
Igen ez engem is érdekelne, hogy hol olvastad mert eddig a közúti kocsik között a rekordot a Bugatti Veyron Super Sport tartja 412 km/h-val.
2012. dec. 10. 17:09
 13/19 anonim ***** válasza:

És átrakták a humor kategóriába :DD

Pedig bármennyire is elvetemült állítás, akkor is autós kérdés.

2012. dec. 10. 18:03
 14/19 A kérdező kommentje:

Ezt a linket nemrég találtam.

[link]

Hát, nem Pontiac, hanem Chevrolet V8-as motorja van, gondolom ezervalahány lóerős lehet. Talán kicsit fapados lehet, de mégiscsak jól odapörköl a 400+ mezőnybe. Említi: 307 mph = 494 km/h! Te jó ég, majdnem 500-al megy, basszus!!! Őrület. Amikor az autós újságok a 400-as bűvos határt írják, valakik itt szép csendben már másutt járnak, ötszáznál. Itt gondolom, eléggé számít az aerodinamika. Ez a kocsi eléggé olyan fazonú, mint egy utcai. Stock body car. A KITT nem is olyan irreális mostantól :D

2012. dec. 10. 23:05
 15/19 anonim ***** válasza:

Közúti???!!!

Próbáld meg levizsgáztatni a Mozaik utcában, úgy b.sznak ki, hogy pislogni se lesz időd.

Ráadásul jó pár kategória van a sebességrekordokra épített járművek között. Ez a 'Stock Bodied' kategória leggyorsabbja, más kategóriákban biztosan vannak gyorsabbak.

2012. dec. 11. 13:39
 16/19 A kérdező kommentje:
Basszus, tényleg. De kár.
2012. dec. 11. 20:54
 17/19 anonim ***** válasza:

Amúgy igen ha így nézzük akkor van olyan autó ami eléri a 900 km/h körüli sebességet a maga kategóriájában. Közútiban akkoris a Bugatti Veyron Supersport marad a legjobb ahogy azt már írták. Simán le tudod vizsgáztatni akárhol.

forrás: [link]

2012. dec. 12. 21:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Hát szerintem MO.-n simán lehetne még ahoz a Pontiachoz is műszakit venni. Ismerek olyan helyet, ahol úgy műszakizik le a kocsi, hogy el sem kell vinni. Egy kis plusz pénz és át is ment.
2012. dec. 12. 21:42
 19/19 A kérdező kommentje:

Ha úgy vesszük, gyakorlatilag, hogy az egyikkel azért lehetetlen furikázni egyet, mert túl drága, a másik pedig mert nem street legal, akkor mindegy miért nem azzal fogunk menni az utakon, marad a kérdésre a válasz, a Poncsó egy igen gyors autó.

Egyébként én, a kérdés kiírója, erősen amerikai V8 párti vagyok, de a Veyron az, amit én is elismerek mint egy igen komoly autó. Formára sem rossz, s a neve is jól cseng. Tényleg elegáns, nem csak bunkón hivalkodó porszívó hangú műanyag.

Igazán elfajzott kategóriákban a rekordok: Turbinator 750 km/h körüli, bár ez már nem dugattyús motoros.

Dugattyúsból most egy Spirit Of Rett nevű kocsi vezet, kevés infót találni róla. General Motors V8-as motorja van, és 660 km/ körülit tud.

De már a negyvenes években 640 km/h körül jártak, az angoloknak volt egy Rolls Royce repülőmotoros autójuk, a Railton Special, ami tudta ezt a sebességet.

Kedvencem a Challenger, melyben 4 db Pontiac V8-as volt, az első motorpár az első kerekeket hajtotta, a hátsó a hátsókat. Egyenként 700 LE volt bennük, e kocsi megfutotta a 650 km/h-t. Van is róla egy videó, elég mély hangja van.

2012. dec. 13. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!