Tudtátok, hogy a Pontiac Firebird a leggyorsabb közúti autó a világon?
És átrakták a humor kategóriába :DD
Pedig bármennyire is elvetemült állítás, akkor is autós kérdés.
Ezt a linket nemrég találtam.
Hát, nem Pontiac, hanem Chevrolet V8-as motorja van, gondolom ezervalahány lóerős lehet. Talán kicsit fapados lehet, de mégiscsak jól odapörköl a 400+ mezőnybe. Említi: 307 mph = 494 km/h! Te jó ég, majdnem 500-al megy, basszus!!! Őrület. Amikor az autós újságok a 400-as bűvos határt írják, valakik itt szép csendben már másutt járnak, ötszáznál. Itt gondolom, eléggé számít az aerodinamika. Ez a kocsi eléggé olyan fazonú, mint egy utcai. Stock body car. A KITT nem is olyan irreális mostantól :D
Közúti???!!!
Próbáld meg levizsgáztatni a Mozaik utcában, úgy b.sznak ki, hogy pislogni se lesz időd.
Ráadásul jó pár kategória van a sebességrekordokra épített járművek között. Ez a 'Stock Bodied' kategória leggyorsabbja, más kategóriákban biztosan vannak gyorsabbak.
Amúgy igen ha így nézzük akkor van olyan autó ami eléri a 900 km/h körüli sebességet a maga kategóriájában. Közútiban akkoris a Bugatti Veyron Supersport marad a legjobb ahogy azt már írták. Simán le tudod vizsgáztatni akárhol.
forrás: [link]
Ha úgy vesszük, gyakorlatilag, hogy az egyikkel azért lehetetlen furikázni egyet, mert túl drága, a másik pedig mert nem street legal, akkor mindegy miért nem azzal fogunk menni az utakon, marad a kérdésre a válasz, a Poncsó egy igen gyors autó.
Egyébként én, a kérdés kiírója, erősen amerikai V8 párti vagyok, de a Veyron az, amit én is elismerek mint egy igen komoly autó. Formára sem rossz, s a neve is jól cseng. Tényleg elegáns, nem csak bunkón hivalkodó porszívó hangú műanyag.
Igazán elfajzott kategóriákban a rekordok: Turbinator 750 km/h körüli, bár ez már nem dugattyús motoros.
Dugattyúsból most egy Spirit Of Rett nevű kocsi vezet, kevés infót találni róla. General Motors V8-as motorja van, és 660 km/ körülit tud.
De már a negyvenes években 640 km/h körül jártak, az angoloknak volt egy Rolls Royce repülőmotoros autójuk, a Railton Special, ami tudta ezt a sebességet.
Kedvencem a Challenger, melyben 4 db Pontiac V8-as volt, az első motorpár az első kerekeket hajtotta, a hátsó a hátsókat. Egyenként 700 LE volt bennük, e kocsi megfutotta a 650 km/h-t. Van is róla egy videó, elég mély hangja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!