Miért nem tették meg a Star Warsban?
Szóval ha annyira féltették a jediket (férfiak term.) attól, hogy megházasodnak vagy elveszítik a szüzességüket, akkor miért nem herélték ki őket?
Állandóan ez jár az agyamban...
Most konkrétan Anakinra gondoltam...
:DD
Ja h lehet hogy ezért :D
De miért szted Obi-Wan már nem volt szűz rég a 3. részben? :DD
Ó, Kenguru12! :))
Ha szereted a SW-t, akkor miért kérdezel ilyeneket, ha nem, akkor meg mi értelme belekötnöd? :D
Nem volt ilyen jellegű "féltés". Természetesnek gondolták, hogy akit ők neveltek, az nem kerül szembe ilyesmivel
"A Jedi élete áldozatokkal és lemondással jár."
A vágy és a kísértés csak pár olyan dolog a sok közül, amit a Jedinek meg kell tagadnia és felvérteznie magát ellenük nap, mint nap. Ha sikerrel jár, erősebbnek, magabiztosabbnak érzi magát, hiszen saját belső késztetéseinket a legnehezebb legyőzni; ha pedig nem, akkor tisztábban látja majd, mennyit kell még tanulnia.
De hogy konkrétabbat is írjak neked:
A jediknek kezdetben volt családjuk. A Rend nem fosztotta meg őket rangtól, címtől, pénztől és a világi hívságoktól sem. Csakhogy az a rendszer nem vált be (elég csúnya vége lett), és a múlt hibáiból tanulva az újabb Jedi generációk - és majd a filmekből ismert Jedi Rend - efelé a szerzetesi életmód felé vette az irányt. Ez elég hosszú átalakulás volt ez, de ez most részletkérdés...
Egy egyszerű példa és nem dumálok többet:
Jó esetben még nem fenyegettél meg halálosan senkit.
Bár, ezért már fel lehet jelenteni valakit és távol tartási végzést kérni ellene. Szerintem nem épp a bizalom jeleként értékelnéd és nem örülnél neki, ha a szüleid, esetleg a barátaid ettől a szégyenletes dologtól tartva kivágatnák a nyelvedet, hogy ezt a jövőben se tehesd meg.
Anakin egyébként több szempontból is kakukktojás.
Remélem segítettem. Jó töprengést. x)
:D
A kedvenc filmem az SW :DD
De nem fenyegetőztem még, csak érdekelt:))
Csak kiváncsi voltam ki mit válaszol itt a GYK-n az SWről :DDDD
bizonybizony!:D
egyébként pedig a Jedi is egy lovagrend, ahogy a középkorban megalakult keresztény lovagrendek voltak.. a rend stílusát onnan, a harcművészetet keletről mintázták
a középkori lovagokat sem kasztrálták, ahogy ma a katolikus papokat sem, pedig elméletileg nekik is cölibátust kell fogadni
mellesleg Kenobi mesternek is volt ám egy románca.. nem tudom mennyire ment bele..
és még egy válasz:
az első része tökéletesen tükrözi:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!