A hofeher mennyivel feherebb a fehernel?
Igazából nincs sok különbség :D jó a poén kérdésed :D de mindenre van válasz:P tehát ennyi árnyalattal különböztetik meg a fehéret a hófehértől... 5005 decimális árnyalattal különböztetik meg... De egyébként poén, hogy a hófehér sötétebb, vagyis enyhén halványabb mint a fehér. mivel a fehérnél nincs fehérebb :P
White
255 255 255
Snow
255 250 250
2012. márc. 28. 10:14
A "hó" szó csak egy jelzo, fokozza a fehér szót. Azt jelenti hogy tenyleg nagyon fehér.
2012. márc. 28. 10:22
3/24 A kérdező kommentje:
Nem kell komolyan venni. Nem veletlen tettem a humor kategoriaba.
A második válaszolónak nincs igaz :D... olvass utána a fehérnél nincs fehérebb szín mint a kód is mutatja amit a wikipédián mellesleg meglehet találnia hófehér még kicsit halványabban de sötétebb.... télen napsütésben hótakaróra nézve vakít mert nem nyeli el a fényt mint a fekete ezért szokták hófernék mondani és azt hinni hogy fehérebb a fehérnél :P volt erről egy amerikai kutatás is ott is bebizonyították, hogy a hófehér nem fehérebb a fehérnél:)
2012. márc. 28. 10:29
A kérdező kommentje:
Nem kell komolyan venni. Nem veletlen tettem a humor kategoriaba.
tisztába vagyok vele azért írtam az elsőhöz, hogy jó a poén kérdésed :P
2012. márc. 28. 10:29
6/24 A kérdező kommentje:
Elsore reagalva ez nem teljesen igaz :P Mert a minimalisan vilagos keket feherebbnek lattjuk :P
Értelem szerűen mivel benne van a nevében, hogy világosabb... De a két alap szín fekete és fehér nincs se világosabb és sötétebb sincs.. Értelem szerűen ezen belül lehet valami sötétebb és világosabb is kék-sötétkék-világoskék-mélykék-azúrkék-királykék... ezeknél lehet szóval nem helyén való a meglátásod, hogy nem igaz... vagyis nem teljesen igaz mert a fehér az fehér afekete meg fekete... A feketénél nincs sötétebb csak világosabb a fehérnél nincs világosabb csak sötétebb...tehát már nem jó a meglátásod ;)
2012. márc. 28. 10:46
8/24 A kérdező kommentje:
De hat az emberi szem atverheto eme trukkel. Szoval akkor megis csak jo :P
nehéz eset vagy... Ennyi erővel! Igazából színek nem is léteznek valójában. Csak minden egyes atomnak, molekülának az elrendeződése másképp verik vissza a fénysugarakat ezért lesz valaminek színe... Mivel a szemed csak az ingert fogja fel nem a szem verhető át hanem az agyad :D így már megint nem helyénvaló:P
Szóval színek nem léteznek:D
2012. márc. 28. 10:52
10/24 A kérdező kommentje:
a szin nem a fotonok rezonanciajanak hullamhosszatol fugg ? Es akkor a ket alap szin se fekete es feher hanem piros meg kek :P
Kapcsolódó kérdések: