Szerintetek a valóságban is működne ez az animékben látott dolog?
Sok animében és mangában a karakterek a támadás nevét elmondják (néha torkuk szakadtából üvöltik), így jobban véghez tudják vinni a támadást pl. kamehameha, dragon slave, ice-make sword (több nem jut eszembe, nem sok shounent nézek).
Én arra gondoltam, hogy kipróbálnám a valós életben, de nem harc közben. Pl. dolgozatoknál hangosan üvölteném azt, hogy "Deriválás", aztán jobban menne a deriválás. A gitározás is jobban megy majd, meg érdekesebb is lesz: "C-Dúr arpeggio, D-moll7 arpeggio, pull-off, hammer-on, hammer-on, slide"... :D
a csatakiáltás (a kamehameha meg a többi az ez akar lenni) az főleg pszichikai hadviselés, ha harc közben üvöltözöl az lehet megfélemlítés is, de önbizalom növelés is.
Mondjuk személy szerint és is szoktam harc közben csataktáltani, v nagyobb fizikai megterhelés előtt kézjelekkel koncentrálni, h nagyobb erőt tudja kifejteni.
Röviden - pár dolog működik az animekből a való életben is(tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!