Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Mennyi (végtelen x végtelen a...

Mennyi (végtelen x végtelen a harmadikon osztva 2 vel + 1) szorozva 64598762-vel?

Figyelt kérdés
2009. márc. 15. 12:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%

(∞6/2+1)*64598762

pont ennyi (lenne, ha tudnék ide felső indexet írni)

ki vagy? unatkozó matematikakedvelő, aki szórakozik, hogy na most mit válaszol a pórnép?

2009. márc. 18. 10:51
 12/18 anonim ***** válasza:
35%

Hát igencsak "meglepő" eredmények születtek itt :)

Hozzáteszem, tulajdonképpen egyik sem jó.

A ∞ * ∞, az definiálható (határérték-számításnál). A ∞ * 0 is definiálható, és AMI FONTOS: Bármennyi lehet az értéke. Ugyanis a végtelen "érték" nullával szorozva attól függ, hogy az adott szám "mennyire" konvergál a ∞-hez, illetve milyen "mennyire" konvergál a 0-hoz. Azaz a ∞ az "mennyire" végtelen, valamint a 0 "mennyire" nulla.

Hozzá kell tenni, hogy a matematika jellemzően azt mondja, hogy a ∞ * 0 kifejezés definiálatlan, azaz a művelet nem értelmezhető. Ez "reális", hiszen a végtelen nem szám, hanem fogalom. Illetve bizonyos esetekben "lehet szám" (határérték), ahol viszont a ∞ * 0 felvehet elég sok értéket...

2009. márc. 18. 12:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Én az előzőhöz szeretnék hozzátenni annyit, hogy egy szám leginkább önmagához "szokott konvergálni", amit te akartál írni az az lehetett, hogy a sorozat határértéke lehet végtelen, ez esetben nevezzük divergensnek. A végtelenszer végtelent azért még mindig megmutathatná nekem valaki, mert egy nemszámot nemszámmal szorozva biztos érdekes megoldások lesznek. Tarthat valami gyorsabban a végtelenhez, meg lassabban, ha két ilyen sorozatot összeszorzunk, az tarthat gyorsabban a végtelenhez, de hogyha valaki mutat nekem a végtelennél végtelenebbet, ami továbbra sem szám, hanem fogalom, az megérdemelten nem fog Nobel-díjat kapni. Különben lehetnek elvi vitáink oldalakon keresztül a határértékkel, a végtelennel,és egyéb dolgokkal kapcsolatban, de, csak én vettem észre, hogy ez a kérdés a Humor témakörhöz is tartozik?

Ja, egy példa arra, hogy a "0*végtelen" hova tarthat:

lim n * lim(1/n)=1

lim n^2 * lim(1/n)=végtelen

lim n^2 * lim(1/(3*n^2))=1/3

Látható, hogy a baloldali limesek végtelenhez, a jobboldaliak 0-hoz tartanak, és minden esetben más a határérték.

Üdv, a Chuck Norrisos válaszoló.

2009. márc. 18. 12:41
 14/18 anonim ***** válasza:

12:25 -nek igen,de nem ez volt a kérdés.

A többiek pedig azért nem írtak jó válaszokat, mert h*lye kérdésre csak h*lye választ lehet adni.

10:51 voltam

2009. márc. 18. 13:03
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

06502. 00000 - "PL/SQL: numeric or value error%s"

Bocs, de nem tudtam kihagyni :D

2009. márc. 19. 01:45
 16/18 anonim ***** válasza:
FATAL ERROR (tizenkettő)
2009. márc. 20. 12:44
 17/18 anonim válasza:
<törtvonalon> végtelen a köbön osztva 2vel <vagyis törtvonal alatt 2> +1 osztva 64598762vel <vagyis ennyi még egy törtvonal alatt> XD
2009. ápr. 9. 22:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem okosítókhoz. A kérdés minőségi alacsonysága konvergál a végtelenhez. Am sztem 28 xD
2009. ápr. 23. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!