Blicceléshez milyen kifogást tudtok?
Ha lehet, minél humorosabbat, persze lehet valós kifogás is (az már más, hogy ezt elfogadja-e a jegyellenőr).
Bár állítólag az működik, ha valaki udvarol és addig beszél, amíg a megállóba nem ér, aztán le is száll. Jelzem, ezt én nem próbáltam ki (persze, ez az ellenkező neműeknél működik, bár ki tudja...).
A BKV bécsi megfelelője, a Wiener Linien maga gyártotta le az utasok kifogásait. 101-ről írtak, de sajnos nem gyártották le mindet. Itt vannak a "legyártottak", de nem vagyok biztos benne, hogy az összes legyártott kifogás itt van.
Annyit azért a kifogásokhoz mindenképpen meg kell jegyezni, hogy sógoréknál a havi bérlet nem névre szóló, így az utólagos bérletbemutatás intézménye nem játszik. Viszont azt is hozá kell tenni, hogy ott a jegyekkel át lehet szállni, mert időalapúak, valamint minden járművön van automata, vagy a sofőr ad jegyet, kivéve a metrókat éa a gyorsvasutakat, ahol az állomáson kell jegyet venni.
Na szóval itt vannak a kifogások, lehet mazsolázni belőlük!
# 13:
ez nagyon jó!!
Kár, hogy nem értek németül, de amiket sikerült google translate-vel rendesen lefordítanom, azok is ütöttek.
Valójában arról van szó, hogy bármit képesek kitalálni az emberek. Van amikor (nálunk/Magyarországon) a vonaton eljátsszák, hogy angol, vagy német és 'nem érti' a magyar nyelvet. Ezzel csak addig lehet elmenni, amíg nem jön, egy perfekt angolul/németül beszélő kalauz az utashoz, mert ő, már olyan kérdéseket is fel tud tenni, amit csak egy angol/német tud megérteni.
Itt van még pár darab. Ezek valódiak, tényleg elhangzott kifogások, csak nem kerültek bele a 101-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!