Hogy kell teát főzni?










1 liternyi H2O képletű molekulát töltünk egy 1000 cm3 térfogatú kancsóba, edénybe. A H2O-val megöltött 1000cm3-es edényt a célnak megfelelő hőforrásra helyezzük (bunsen égő , borszeszégő nem alkalmas a célra) pl.: mikróhullámú sütő, gáztüzhely avagy sparhelt. A hőforrás felett addig tároljuk az 1000 cm3-es edéynben lévő H2O-t amíg 100°C hőmérsékletet el nem éri ekkor, elővesszük a különböző, kamilla, citrom, esetleg más füvekből készült papírba csomagolt, vészmadzaggal ellátott filtert, és belehelyezzük az 1 liternyi H2O-t tartalmazó 1000 cm3 térfogatú edénybe oly módon hogy a vészmadzag az edényen kívüli légtérbe kerüljön. Addig tartsuk benne a speciális teafűből készült, papírba csomagolt, vészmadzaggal ellátott filtert amíg el nem éri ezt a színt: ( [link] )
vagy hasonló színárnyalatokat. Ekkor a vészmadzag segítségével kivesszük a speciális filtert és vigyázva, nehogy elcsöppenjen, a veszéllyeshulladék tárolóba helyezzük.Petri csészéket készítünk elő melybe ízlés szerint glükózt, vagy fruktózt, esetleg egyéb ízfokozókat teszünk, majd az elkészíttett filteres oldatot ráöntjök a petri csészében elhejezett ízfokozóra. Az így készült glükózos, filteres oldatot, kanállal keverjük meg a gyorsabb oldódásért, és az exoterm folyamat gyorsításáért. Ennyi!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!