Hány éves leszek? Most kiszűrjük a 7-9 éveseket, és a 1-es matek átlaggal rendelkezőket! :D
Ha mostani korom fele annyi mint anyámé,a kisöcsém kora az én koromnak 1/4 része. Egy barátom kora a kisöcsém korának duplája + 35 év +-1 reciproka és ő 46 éves.
Hány éves leszek ha a koromhoz hozzáadjuk apám korát,ha tudjuk hogy apám kora 2 az ötödiken,plussz az öcsém kora? Mekkora a kor különbség apám és anyám között?
Kérek egy egyenletet is! :D
5x+2=17, ez egy egyenlet.
A korod fele nem lehet annyi mint anyádé, így a helyesírásbukta neked már megvan (fele annyi <-> feleannyi, kor különbség->korkülönbség plussz->plusz).
A kisöcséd 6 éves, te 24. Apád 38 éves (2^5=32, szerintem a matekbuktád megvan), tehét 14 éves korában születtél. Anyád 48 éves, tehát 10 év a különbség papa-mama közt.
a reciprok az hogy van arra nem emlékszem de am meg lenne a feladat.
7-es vagy ?
Nem. Amit te írsz, az a "feleannyi".
"Az én korom(nak a) fele (éppen) annyi, mint anyámé." Ha te 10 éves vagy, akkor a korodnak a fele 5, ami annyi, mint anyádé. Szép ez a magyar nyelv, és pláne nehéz :)
ha a barátom 46 éves (-1 ügge mert hozá minusz reciproka) az 45, 45-35=10 öcsém életkorának duplája 10,azaz öcsém 5 éves,az öcsém életkora 1/4 az enyémnek vagyis 4*5 az anyi mint 20,anyám duplája az enyémnek 40 2*2*2*2*2 =32+5 azaz apám kora 37 anyám kora 40 én 57 lennék
3 év van köztük ami azt jelenti hogy 20 vagyok, anyám 20 éves volt apám pedig 17 amikor születtem,
azt mondtam a 24 nem jó :P
Akkor még mindig rosszul írtad.
barátod=46=kisöcséd*2+35+(1/(-1))
46=kisöcséd*2+34
12=kisöcséd*2
6=kisöcséd
Ezt írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!