Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Űrutazásra készülök Magyarorsz...

Űrutazásra készülök Magyarországról, de nem szeretném, hogy "megbarackoljanak". Nos, az útlevelem magamnál kell-e tartani, illetve kell-e vámárúnyilatkozat (ha ugyanebbe az országa sikerül visszatérnem)?

Figyelt kérdés
Úgy vélem a világűr egyik országhoz sem tartozik, de a biztonság kedvéért vinném az útlevelem: ki tudja visszatérésnél hol érek földet. Kezdő vagyok és nem tudom még, hogy hol érek földet, így azt sem tudom milyen vízumra volna szükségem.
2011. febr. 19. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:
De előtte nézd meg, nem-e halad el felettünk Reptoid űrhajó, nem szeretik ám arrafelé a fajtánkat.
2011. febr. 19. 16:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Kedves modik nem tették át humor kategóriába...:)
2011. febr. 19. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
szerintem nem most kéne űrutazgatni, mert azt hallottam hogy a wookiee-k annyira elszaporodtak hogy már akárhol előfordulhatnak, nemcsak a Kashyyykon. mondjuk én bírom őket de lehet hogy ellenségesnek találnának
2011. febr. 19. 20:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Az ilyen vizumot a budapesti Tisztiorvosi Elmegyógyintézeti szakosztályon bocsátanak ki,és ugy kéred hogy KIZÁRÓLAG csak neked személyesen.
2011. febr. 20. 09:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Lipótról régebben indítottak fellövést, most nem tudom megmaradt-e a szolgáltatás.
2011. febr. 20. 10:05
 6/7 A kérdező kommentje:

A kérdező válasza:

Kissé csalódott vagyok. Szó sincs "Reptoid" -okról, "wookiee"-król, "humor"-ról. "Budapesti Tisztiorvosi Elmegyógyintézet" nevű társaság pedig sosem létezett.

Sajnos egyik válasz sem bizonyult hasznosnak.

Nem kértem tanácsot arra, hogy hol indítanak fellövést, nem kértem tanácsot, hogy mikor kellene "űrutazgatni", és a kitalált idegen létformákra való utalások sem segítettek a kérdés megválaszolásában.

Légtér és világűr természettudományos ismérvek alapján el nem választható, egybefüggő entitás. A kérdésem burkoltan azt célozta, hogy van-e felső határa a szuverenitásnak, azaz a légtér korlátlan magasságban tartozik az államhoz?

A kérdésem másik feléhez találtam némi választ az űrhajósok mentéséről, az űrhajósok hazaküldéséről és a világűrbe felbocsátott objektumok visszaszolgáltatásáról szóló nemzetközi egyezmény kihirdetéséről szóló 1969. évi 22. törvényerejű rendeletben. Az űrhajósok az emberiség követei, számukra minden segítséget meg kell adni. Ebből kiindulva nem lesz szükségem sem vízumra, sem útlevélre.

H ebből még nem jöttetek volna rá: a kérdés inkább elméleti mint gyakorlati volt (vagy mégsem?)!

Mod: Az előzőek mint inkább az utazás vagy a jogi témák között volna a helye, nem pedig a humorban.

2011. febr. 20. 18:42
 7/7 Hajni197 válasza:
Szia! Egy ország felett korlátlan magasságban található légtér, az adott ország tulajdona... A légtér azon kevés dolog közé tartozik, amelyeket nem lehet eladni... :) Remélem, hogy segítettem.
2011. szept. 26. 14:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!