Találós kérdés.3 ember bemegy egy étterembe, de mennyit fizettek?
3 ember bemegy egy étterembe. Mindhárman ugyanazt rendelnek, fejenként 10 euró értékben. Fizetnek a pincérnek. A pincérnek mondja a főnöke, hogy ha hárman ugyanazt rendelik, akkor csak 25 euro összesen, szóval visszamegy hogy elossza az 5 eurót. Mivel nem tudja 3 ember között elosztani az 5 eurót, ezért úgy dönt, hogy 2-őt megtart magának, a maradék hármat pedig visszadja és elnézést kér. Mennyit fizettek? 10 euró, majd 1 euro vissza, vagyis fejenként 9-et.
3x9=27
+2 amit a pincér zsebretett. 27+2=29
mi a retek történt azzal az 1 euróval?
értemén hogy 25 van étteremben, 2pincérnél, 3 vásárlónál
de 10et fizettek és visszakaptak 1et.
szóval 3an, összesen 27et. 2 volt a pincérnél. vagyis össz 29
a kérdés az, hogy ez miért nem helyes gondolatmenet
Én tudom a helyes választ.
Csak rossz a kérdés. :D
Amúgy értem, hogy mi a kérdés, de nem értem, az miért nem helyes gondolatmenet.
Hát akkor 9-et fizetett mind. Mert visszakaptak 1-et. A pincér lenyúlt 2-őt. Az akkor is 29!!!! NEM ÉRTEEEEM :'(
Az agyam elszáll, HOGYAN??
Szóval:
30-5=25
25+2+1+1+1=30
Tehát:
Ugyebár fizettek 30eurot. Ebből visszakapnának 5-öt, de a pincér elrak kettőt. Ez eddig 27. A vendégek fejenként 1 eurót kaptak vissza. 27+1=28 28+1=29 29+1=30!!!
A trükk gondolom egyértelmű. :)
rájöttem *.*
(vagy nem)
szal 30 -at fizetnek . 5-öt visszaadna , vagyis kivonjuk a 30-ból az 5-öt , akkor az 25, 3-at oda ad, és 2 van nála.
metr úgy számolja, hogy 3-at von ki... így kijön :D
Sorry... :(
De a képes nagyon jó. Nézegesd, és azt oszd meg velük. :)
(Én már tudom)
Én ezt akkor sem értem, b@ssza meg!
Én eddig arra jutottam, hogy ha 25-höz hozzáadok 3-at, akkor a 28-at nem tudom elosztani 3-al.
De ez senkit nem érdekel, a k*rva életbe, miért nem fogom fel ezt a sz@rt????!!! :@@@ >:(
borsófőzelék
Ne próbáld elosztani! Csak add őket össze. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!