Találós kérdés.3 ember bemegy egy étterembe, de mennyit fizettek?
3 ember bemegy egy étterembe. Mindhárman ugyanazt rendelnek, fejenként 10 euró értékben. Fizetnek a pincérnek. A pincérnek mondja a főnöke, hogy ha hárman ugyanazt rendelik, akkor csak 25 euro összesen, szóval visszamegy hogy elossza az 5 eurót. Mivel nem tudja 3 ember között elosztani az 5 eurót, ezért úgy dönt, hogy 2-őt megtart magának, a maradék hármat pedig visszadja és elnézést kér. Mennyit fizettek? 10 euró, majd 1 euro vissza, vagyis fejenként 9-et.
3x9=27
+2 amit a pincér zsebretett. 27+2=29
mi a retek történt azzal az 1 euróval?
25 van az étterembe, 2 a pincérnél, 3 a vásárlóknál...megvanaz ;)
ez jobb, ezen hetekig gondolkodtam mire megtaláltam a megoldást:D ugyanaz az ábra, ugyanazokból a részekből kirakva, de mégis van egy négyzet ami hiányzik...
Nincs fölös 1 ft.
Szerintem:
Ha 30 eurot vittek, és odaadták a pincérnek, de végül kiderült, hogy csak 25 euro kell összesen fizetniük, akkor az azt jelenti, hogy maradt még 5 euro...
A pincér elvett 2őt, a maradék 3at pedi szét osztotta... Vagyis nincs fölösleges euro... :) Szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!