Peti gondolt egy számra 1 és 10 között és leírta. Laci is gondolt egy számra 1 és 10 között és ő is leírta. Mi a valószínűsége hogy Peti és Laci unokatestvérek?
Ha Peti apjának a testvérének a fia a Laci... de ezzel nem jutottunk semmire
Peti a 4et írta le, Laci a 2öt, ha összerakják akkor 42t kapnak, mert mindenre az a válasz.
Tehát 42 emberből elég nagy esély van ahhoz, hogy egy Péter meg egy László unokatestvér legyen, ha valakinek a családi fotóit nézzük Facebookon
Számításaim és a 2000 év körüli adatok szerint számolva a valószínűség:
1/2447595
De ez csak egy felületes számolás, kb ennyi az esélye, hogy Magyarországon 2 férfi név nélkül unokatestvérek. Ha beleszámolnánk a Peti és Laci nevű egyedek számát, akkor sokkal kisebb és pontosabb értéket kapnánk.
mér 0.5 az esélye? a képlet vmi ilyesmi: jó/összes...
namost...9 jó van(1,1 2,2...stb), és 99 összes, akk az 0.11 nem?(lehet h elszámoltam, de csak poénból írtam le:DD)
Úgy számoltam, h igen valószínű, mivel én Peti vagyok, s van egy Laci nevezetű unokatestvérem, sőt ismerek még egy Petit, akinek van Laci unokatestvére. Több Petit nem ismerek, úgyhogy levonhatjuk a következtetést: minden Petinek van egy Laci nev. unokatestvére, tehát ők tuti unokatestvérek. Ennyi, nem nagy dolog volt megoldani, józan parasztésszel meg lehet oldani, általánosban durvábbakat csináltunk, legközelebb valami nehezebbet pls.
Fél percet se kellett gondolkoznom rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!