Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Én egy középkori földesúr...

Én egy középkori földesúr vagyok, időgéppel jöttem a ti korotokba egy esztendővel ezelőtt. Azt kérdem tőletek: miért fizettek ti több adót, mint a jobbágyaim?

Figyelt kérdés
A jobbágyaim csak tizedet, kilencedet fizetnek, meg évi egy nap robot a birtokomon. De minek fizettek ti ÁFÁT ilyen sokat? És miért nem lázadtok fel? Nem szóltok a főispánnak, hogy nagy az infláció, sok az adó és karcsúak a bérek?

ma 12:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem kötekedni akarok, de a középkorban is voltak professzionális seregek, talán számunkra a legismertebb Mátyás fekete serege. A hűbéri láncban meg volt hogy agy nemesnek a birtokainak függvényében mennyi páncélos nehézlovast, könnyűlovast, dragonyost, és kiképzett jobbágyot kellett kiállítani fegyverrel. A jobbágyok egy "gyorstalpalót" végeztek el, általában lándzsások, kaszások voltak, vagyis a tömeget adták.

ma 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!