Szomjasan mit érdemes enni?
Zöldséget és gyümölcsöt. Mindkettő tele van vízzel.
A gombát meg úgy utálom, hogy nagyon, zsigerből undorít születésem óta, szerintem ez tök érdekes, nekem legalább is, pláne miután azt hittem, hogy én semmitől sem undorodom, de, a gombától nagyon is. Mégis mindig megettem, mert anyukám imádja és mindenki más is elvan vele a családomban, és óvodában és iskolában is, ha gomba volt, emlékszem az undorra, mégis mindig megettem, mert éhes voltam és csak az volt. Aztán amikor az iskolában kb. harmadikban kezdtünk biológiát tanulni, és amikor tanultuk, hogy van a növények országa, az állatok országa és a kettő között a gombák országa, emlékszem, hogy ez hogy robbantotta föl az agyamat akkor 🤯😯, hogy a gombák ráadásul még csak nem is növények, mintha ez megmagyarázta volna, hogy mi a zsigeri undorom oka.
Szerintem tök érdekes dolog ez, hogy miért undorodunk dolgoktól, de szerintem önvédelmi mechanizmus, hogy mérgezőnek titulál vmit a szervezetünk. A gomba esetében még van is logikája, hiszen emlékszem kiskoromban hány gombavizsgálót láttam meg mennyit beszéltek a gombamérgezésről, meg hogy senki ne egyen bevizsgálatlan gombát, és én már egész kis koromban sem értettem, hogy ha akár halálos is lehet, akkor miért esznek az emberek egyáltalán gombát...?
Nekem még most is, negyven+ évesen is ez olyan erősen bennem van, hogy ha visszagondolok a rengeteg gombalevesre meg gombás ételre, amivel etettek, hányingeres undor tör rám, tök fura szerintem.
Másfelől együtt éltem egy olyan emberrel, aki a koriandert utálta nagyon, meg még egy jo pár ismerősömről meg barátomról is kiderült, hogy nem szeretik a koriandert, aztán évekkel később, miután már nem is laktam együtt ezzel a lakótársammal (élettársammal) olvastam egy cikket arról, hogy kutatók felfedezték, hogy miért vannak emberek, akik nagyon utalják a koriandert: mert egy bizonyos gén mutációja okozza azt nekik, hogy a koriander íze helyett szappanízt éreznek!
Ez alapján viszont én feltételezem, hogy ha vki nem szeret vmit, annak genetikus oka lehet.
Engem az is mindig meglep, hogy vannak olyanok, akik nem szeretik a banánt, sőt, egyeseket a banán szó kiejtése is undorral tölt meg, mint engem a gomba! A banán viszont édes, szóval nem értem, hogy hogy lehet a banántól undorodni, de mások meg persze az én gombaundoromat nem értik. Talán a banánundorosok sem a banán ízét érzékelik, hanem tán más ízt? Vagy tán ennyire fejlett embernek tartják magukat, hogy a banánundorukkal is elhatárolódni kívánnak a majom őseinktől...? :)
Te teljesen mindenevő vagy, kérdező? Vagy neked is van olyan, amitől undorodsz, annyira utálod?
Szerintem ez tök érdekes téma, nem?
4.ezt mindenki elolvasta biztos!!!
Legközelebb könyvet tölts fel ide...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!