A paradicsomból lehet pálinkát főzni?
#12 (és egyben #2)
Ne haragudj, figyelmetlen voltam!
#14 Azért ez ha ilyen egyszerű lenne, nem volna annyi ízhibás szutyok, amit kikiáltanak nagyon jónak, ahogy az öreg is. Az aromaösszetételen sok múlik, és nem árt, ha nincs tele acetaldehiddel (instant másnaposság), márpedig kristálycukor és élesztő találkozásakor termelődik annyi, amennyit valószínűleg nem tud alkohollá bontani már, főleg ha se élesztőtáp, se elegendő oldott oxigén nem volt oltás előtt, mármint fajélesztővel, ami az optimális hőfoktartománya egy választott fix pontján tudott működni. Nagyok kellemes zöldalmás mellékízt ad egyébként, csak annyi a gond, hogy komolyabb méreg, mint az alkohol, és az alkoholt is először acetaldehiddé bontod, aztán a gond tetőpontja, hogy az acetaldehidet nagyon lassan bontja az ember (mondjuk ez fokhagymával orvosolható, de KO szintű italozáskor nincs az a fokhagymamennyiség, ami elég lenne, és teljesen mindegy, milyen hiper minőség volt az ital).
Szóval ja, vannak, akik élnek-halnak a guggolós pálinkájukért (tudod, amikor törpejárásban kell elmenj az ablaka alatt, nehogy megint bekínáljon), de onnan van csak igazán fölfelé út minőségben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!