Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » A paradicsomból lehet pálinkát...

A paradicsomból lehet pálinkát főzni?

Figyelt kérdés
2012-ben már valaki feltette ugyanezt a kérdést, de alig érkezett rá válasz. Kíváncsi vagyok 12 év elteltével mi a véleménye erről az embereknek.

júl. 8. 20:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Utánanéztem jobban a dolognak.

Nem hiszem el én sem, de létezik. :DD


[link]

júl. 10. 21:26
 12/17 2*Sü ***** válasza:
100%
Még jó, hogy megtaláltad, miután belinkeltem a #2-es válaszomban. :-)
júl. 10. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:

#12 (és egyben #2)

Ne haragudj, figyelmetlen voltam!

júl. 10. 22:12
 14/17 anonim válasza:
Egyszer nekem azt mondta az exapósom, minden csak cukor kérdése. Ha akarom, főz nekem cirokseprűből is olyan pálinkát, hogy tíz ujjamat megnyalom. 😃
szept. 16. 03:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:

#14 Azért ez ha ilyen egyszerű lenne, nem volna annyi ízhibás szutyok, amit kikiáltanak nagyon jónak, ahogy az öreg is. Az aromaösszetételen sok múlik, és nem árt, ha nincs tele acetaldehiddel (instant másnaposság), márpedig kristálycukor és élesztő találkozásakor termelődik annyi, amennyit valószínűleg nem tud alkohollá bontani már, főleg ha se élesztőtáp, se elegendő oldott oxigén nem volt oltás előtt, mármint fajélesztővel, ami az optimális hőfoktartománya egy választott fix pontján tudott működni. Nagyok kellemes zöldalmás mellékízt ad egyébként, csak annyi a gond, hogy komolyabb méreg, mint az alkohol, és az alkoholt is először acetaldehiddé bontod, aztán a gond tetőpontja, hogy az acetaldehidet nagyon lassan bontja az ember (mondjuk ez fokhagymával orvosolható, de KO szintű italozáskor nincs az a fokhagymamennyiség, ami elég lenne, és teljesen mindegy, milyen hiper minőség volt az ital).

Szóval ja, vannak, akik élnek-halnak a guggolós pálinkájukért (tudod, amikor törpejárásban kell elmenj az ablaka alatt, nehogy megint bekínáljon), de onnan van csak igazán fölfelé út minőségben.

szept. 16. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim válasza:
Úgy nézett ki a dolog, hogy 20kg gyümihez ment 20l víz, amihez 5 kg cukor. Aztán főzte mint a pisimintát, hogy eleje vége kuka, a közepét befokolta, bearomázta, mert íze az nem volt így semmi, aztán pihentette pár hetet üvegballonban és kész is volt. A körtepálesz olyami volt mint a sima bolti vilmos, csak kicsit körtésebb. Nem volt túl xar, nem volt túl jó. Mikor ittam se voltam nagy pálinkás.
szept. 16. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
Kapásból nem pálinka az úgy.
szept. 21. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!