Milyen ízesítésű nápolyi kell a pizzára?
Akkor a nápolyi pizza hogy készül? Olvastam, hogy van ilyen, megtetszett a neve.
Konyhában nem vagyok annyira otthon, általában csak ráteszem a ketchupot, soknát, sajtot a félkész tésztára és megsütöm.
Gondoltam beújítanék, mert már unalmas.





Lehetőleg semmilyen. Ha a nápolyi pizzára célzol és azt hitted, hogy ez mekkora fergeteges poén lesz, akkor
1. az nápolyi pizza és nem nápolyis, már itt elbukott a dolog
2. a Nápoly - nápolyi szóviccekkel poénkodni már harminc évvel ezelőtt is lerágott csont volt





Nápoly egy város Olaszországban. Onnan származik a pizza
Olaszorszagban sok városban kicsit máshogy készítik a pizzát egymáshoz képest.
Nápolyban az a jellemző, hogy a tészta viszonylag vastag és kívülről befele vékonyodik.
Van római pizza is, az a Rómában jellemző. Ott egyenlően vékony tésztával készítik





Szerintem csokit tegyél a pizzára:)
Mennyi elvetemült van a válaszadók között:)





Kérdező!
Legyél kreatív. A recept az nem más, mint útmutatás, nem feltétlen kell követni.
Olaszországban sok kávét isznak, ebből kiindulva összetöröd a kávés nápolyikat, elkevered egy kis cappuchinoval, hogy bele tudd nyomkodni a pizzaformába. És mivel a pizzára nem való kechup, (erre meg különösen nem), megkened vaníliapudinggal, aztán teszel rá körben vaníliás nápolyikat, amit meg is szórhatsz egy kis fahéjjal.
Most így ez jutott eszembe.





Kedves kérdező, felebarátom. Ma már kaptam figyelmeztetést egy másik kérdésnél. Így itt udvarias leszek.
Bizonyára magad is tapasztaltad, hogy a pizza egy kenyérféle. Rokona a magyar (kenyér)lángisnak, vakarónak, bodagnak. Tehát sós.
A nápolyi ostya jobbára édes. Maga a tészta is, de a tölteléke is.
A kész tésztára rászórok valamit nem konyhatechnológia.
A nápolyi pizza feltéte bizony munkát igényel. Több összetevőt elő kell készíteni, szószt varázsolni belőle stb.
A ketchup nem pizzára való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!