Ha egy vajas kenyeret helyezek a macskám hátára és ledobom a tetőről, mi fog történni vele?
Mivel a rendkívül fontos kérdés eddig nem egészen tisztázott, javaslom, hogy kérdezzük meg Felbert Zweinsteint, a nagy hírű és tekintélyű elméleti szakembert, aki a chicago institute of science and technology monumentális és patinás épülete melletti postán végzi tudományos munkásságát, mint levélkihordó:
- Foglalkozom ezzel a korszakalkotó kérdéssel - mondta a szakember - de egyenlőre nem sikerült tudományos igénnyel képletet alkotnom, bár addig már eljutottam, hogy a macska (mcsk) és a vajas kenyér (vjk) közös tömegközpontja szerinti forgási impulzus képletét már bizonyítanom sikerült, mivel a Bibliára tett kézzel megesküdtem az esküdtbíróság előtt, hogy ez így van és kész, azonban nehézséget okoz a Coriolis erő, amely szerint a vajaskenyér-macska kísérleti szerelvény a Föld átfúrása közben egy meredek csavart S betűt, vagy egyenesen egy csavarvonalat ír le és a Föld középpontján áthaladva ennek emelkedési iránya megváltozik, amennyiben ellentétesre fordul.
Ha ezt sikeresen igazolni lehet, akkor az északi féltekén jobbos anyacsavarok fúrása válhat ennek a technológiának az alkalmazása révén lehetővé, a déli féltekén pedig a balosoké, plusz a fonott kalácsok jobbra, vagy balra tartása is érthetővé válik, de sajnos eddig ezt kísérleti úton nem lehetett bizonyítani, mivel olyan falánk vagyok, hogy a kísérlet hosszas előkészületeit nem bírtam cérnával és eddig mindig lezabáltam a vajas kenyeret a macska hátáról, sőt szemlesütve bevallom, hogy egy esetben, amikor nem találtam a szemüvegem, sajnálatos módon a macskát sikerült megennem, de nem kell emiatt aggódni, mivel remekül meg volt sózva, borsozva és paprikázva, így valójában csak nekem tűnt fel, mert tulajdonképpen a kutya sem törődik ezekkel a kísérletekkel, illetve a kutyám az mégis, mivel állandóan ott tipródik, hogy a macskát (mcsk) elkaphassa, de eddig még csak a vajaskenyeret (vjk) sikerült három alkalommal lenulláznia és a jövőben ez is komoly figyelemre számíthat tudományos körökben, hogy a mcsk-vjk kísérletek közben mekkora értéket ér el az ebek aktivizálódása, de bocs, sőt sorry még három levelet és egy képeslapot, meg 13223 parkolási bírságot ma még ki kell kézbesítenem. -
Sajnos a bosszús címzettek többnyire egy jókora pofonnal honorálják fáradtságos munkámat, de a tudományért megéri szenvedni, mert mégis mozog a Föld, csak sajnos nem mindig abba az irányba, amerre kellene.-
Amíg ti okoskodtatok én kipróbáltam. 🤪
Mindössze annyi a baj, hogy a kis nyomorult beesett az esőcsatornába, és azóta is ott pörög hátára drótozott vajaskenyéren, mint egy breaktáncos.
Szóval a kisérlet eredménye........ olyan....mittudomén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!