Tényleg olyan veszélyes a sárgaház melett lakni?
A sárgaházakról általában az a hír járja, hogy veszélyesek lehetnek az egészségre, mert a sárga színhez használt festék tartalmazhat ólmot és más mérgező anyagokat. Az ólomtartalmú festékek használata azonban már régóta tilos, így a veszélyeztetettség már nem olyan magas, mint korábban volt.
Azonban ha az adott sárgaház régebbi épület, és azonban előfordulhat, hogy a falak vagy más építőanyagok veszélyes anyagokat tartalmaznak, mint például az ón, az azbeszt vagy más mérgező vegyületek. Ha ezek az anyagok a levegőbe kerülnek, akkor belélegzéskor veszélyt jelenthetnek az egészségre. A helyzet azonban függ attól, hogy milyen mennyiségű és milyen típusú veszélyes anyagok vannak jelen a sárgaházban, valamint hogy milyen típusú és milyen állapotban van az épület.
Ezért ha gyanakszunk arra, hogy egy sárgaház veszélyt jelenthet az egészségre, akkor érdemes szakértőt hívni, aki megvizsgálja az épületet, és eldönti, hogy milyen intézkedésekre van szükség annak biztonságossá tételéhez. Mindenesetre a sárgaházak általában nem jelentenek közvetlen veszélyt, csak akkor, ha bizonyos veszélyes anyagok jelen vannak a falakban vagy más építőanyagokban.
Attól lehet kapni a sárgalázt és a sárga pisit és mindenki kiszőkül a környéken.
Egyszer laktam ugyan egy sárgaház közelében és a szőlőm is kezdett sárga muskotállyá válni, azt mondjuk nem bántam, de ette a szomszédot a sárga irigység és mindenféle csúnya pletykát terjesztett rólam, hogy például sárga a csikóm és sárga a nyereg rajta, de aztán behívtam a pincébe, ahol a sárga földig jól leittuk magunkat.
Amúgy a sárgaházak környékén gyakran kószálnak sötét alakok és magából a házból is jajgatás, sikoltozás hangja szűrődik ki, hogy az ember borzong rémületében, mert iszonyatos dolgok történnek ott, el sem merem mondani, mert már a fogam is vacog a rémülettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!