Hány fokon forr az energia?
Sokan beszélnek energiaforrásról, de az értékét nem tudják megmondani.
Valaki ki tudja számolni?
Magam is derűlátóan tudok nyilakozni a lapos és nem lapos elemekről. Ezekben szerintem lennie kell vasnak, szénnek, oxigénnek és ha a negyedik mondjuk a plutónium, akkor már meg is kaptuk a hozzá dukáló fél elemet, mert a plutóniumtól mindenki majrézik, megjegyzem joggal, mert ha az forrásba j9n, akkor ott kő kövön nem marad, de hát nem is az a cél, hogy a köveket odabetonozzuk a helyükre, hanem az energiák kinyerése a forrásból, ugye.
Azért a hányás is szükségszerű lehet, egy földhányás fedezéknek például sosem árthat, mert mögé lekushadva a lökőhullám ellen csekély védelmet nyerhetünk, bár ami azt illeti a tíz méter vastag beton szarkofág az valamivel jobb védelmet adhat, pláne ólommal kibélelve jó vastagon.
Eszembe jutott az az ősrégi vicc amelyben a kiképző tiszt faggatja az újoncokat, mi is a teendő ha atomvillanást látnak?
(ami ugye az Ön által említett lökőhullám előtt van egy picinykével)
Nem tudom nyögi zavartan a kiskatona.
A válasz: na, hát jó alaposan megnézi, mer' többet már ugyse fog olyat látni.
Kedves Tudós Uraim!
Megtisztelve érzem magam, hogy kérdésem egy ily magas színvonalú beszélgetésnek adhat otthont, mely diskurzusnak eredményeként tán évszázadunk legnagyobb találmányának, a végtelen energiának első szikrája pattant ki az Önök tudásának csodálatos összefonódásából. Örömmel venném, ha tájékoztatást tudnának adni a kutatások eddigi fejleményeiről vagy kudarcairól, esetleg eredményeiről vagy eredménytelenségeiről, netán sikereiről vagy sikertelenségeiről.
Még két dolgot szeretnék mondani. A 21-es számmal választ adó Tudós Úrnak - aki bizonyos fél-elemről ejtett szót - félelemre semmi ok a kutatás jövőjét illetően! A 23-as válaszolónak pedig: nem százas.
Üdv:
a Kérdező
#25.
Érdekes, én ezt a mondást Vladimir Iljics Leninnel kapcsolatban hallottam.
(pedig már Ő sem él)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!