Hogyan jegyezzem meg melyik a jobb és bal kezem?
Nem hiszem, a válaszokból ítélve a komputer olvashatta fel nekik.
Akárcsak nekem.
iránytű nélkül keresned kell egy kis mohát, amelyik egy fára mászott, az príma, mert mindig ez északi oldalt használják, onnan már egyszerű, elmondod a versikét és megvárod, amíg lemegy a Nap.
Csak arra vigyázz, ne keverd össze a bal, meg jobb oldalt, vagy a keletet, meg a nyugatot a versben, bár még ez esetben is hasznos lehet, mert leszűkíti a választási lehetőséget kettőre, hiszen a jobb, vagy bal oldal lehetne akár elől, vagy hátul is, de ezt kilőheted, mert sem északon, sem délen nem kél és nem is nyugszik a Nap, csak vagy keleten, vagy nyugaton.
Örülök, hogy segíthettem.
+ egy jótanács
Ha Napfogyatkozás van, akkor meg használj kormos szemüveget.
Egy jobbkezes gyereknek szerintem ezt így lehetne a legkönnyebben elmagyarázni:
Ez a jobb kezed, amelyikkel jobban tudsz rajzolni. (Jobb kéz felemelése.)
Ez pedig a bal kezed, mert balul sülhet el, ha ezzel rajzolsz. (Bal kéz felemelése.)
Ezt mindenképpen viccesen adnám elő. A kéz felemelésére szerintem azért lenne szükség, hogy a mozgás által még jobban berögzüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!