Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Szerintetek megvalósítható?

Szerintetek megvalósítható?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem egy második világháború korabeli nyolctengelyes gőzmozdonyot.

Kicsit gyengének érzem, így szeretném egy kicsit feltuningolni.

Összesen négy hajtott tengellyel rendelkezik a masina. Kevésnek érzem, hiába ugyanis az erő, ha nem megy át a nyomaték, vas a vason egyből elkapar, amint egy kisebb gázfröccsöt adok.

Szóval, az az ötletem támadt, h a nem hajtott tengelyeket is hajtottá változtatnám.

Pont van a fészerben egy 1,9Tdi motor, és mellette egy Nissan Skyline motor is, és természetesen a Bugatty Weyron motor is meg van még. Mindegyiket egy egy tengelyre kapcsolnám, természetesen hajtóműáttételeken keresztül. A negyedik nem hajtott tengelyre mehetne környezetbarát hybrid megoldásnak a kidobott centrifuga motor, ami tolóüzemben hajtana, fékező üzemben meg töltené az akkumulátorokat. Természetesen a gőzmozdony generátora is töltené az akkukat, miközben tolóüzemben hajt a hibryd centrifugamotor.

Az mondjuk érdekelne, hány plusz lóerőt dob a négy motor a mozdonynak. Kérdeztem a volt tulajt, hány lóerő lehet a mozdony, de nem tudta sajnos megmondani, azt mondta, sohasem mértèk.

Szeretném megmérettetni.

Tud esetleg valaki Dyno mérőpadot, ami ekkora tömegű járművet is tud mérni?

Megméretném átépítés előtt, és azután is.

Arra gondoltam, sportkipufogóval is megmérettetném, mégiscsak nem mindegy milyen hangja van a mozdonynak.

Gondoljatok csak bele, mikor meghallja a dupla Bugatty és 1,9tdi motoros hybrid gőzmozdonyom hangját a szomszéd, hogy irigykedne, mikor jönni talál az 1000- es swiftjével. :)

Szerintetek megvalósítható az ötletem?

Aki már csinált ilyen, vagy hasonló átépítést, nektek mennyi idő volt a megvalósítás?

Ha most neki állok, szerintetek méréssel együtt reggelre végezni fogok vele?

#gőzmozdony #Lada #hybrid #Nissan Skyline #Dupla 1,9tdi motor #Bugatty Veyron
2021. okt. 23. 16:23
 1/4 A kérdező kommentje:
Eddig minden válasz hasznos.
2021. okt. 23. 16:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom szerintem szerezz mellé valami űrsikló alkatrészt originale NASA....
2021. okt. 23. 16:42
 3/4 anonim ***** válasza:
86%
Még ha tényleg vicces lenne.
2021. okt. 23. 17:38
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Javasolnám teljes kazánnyomás alatt lecsavarozni a kazánfedél elülső fedelét.

Egy tizedmásodpercig a mozdony 2 G-vel fogy gyorsulni. Tolatva, de szerintem az is jó. Fülvédő ajánlott és a mozdony orra előtti 30 fokos kúpban tartózkodni egészségtelen, itt az egészség nem fő, hanem túlfő.

2021. okt. 25. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!