Sos!Segítség!Hogy kell kenyeret vajazni???
Namármost.
Első lépés:
1.fogsz egy Sciurus vulgaris-t azaz egy mókust valahol az erdőben,majd aláveted egy több hónapos intenzív oktatáson és kiképzésen ahol mindent megtanitasz neki vaj készítéséről,használatáról és úgy általánosságban mindent a vajról.
2.vásárolsz egy Cessna C182 "Skylane" típusú ejtőernyős repülögépet és hozzá üzemanyagot és felbérelsz egy megbízható pilótát.
3.a pilótának parancsba adod hogy vigye a mókusodat az Írországi Kerrygold vajgyár fölé(ezen üzemben előálított vaj a legjobb a világon: [link]
4.a gépből egy ejtőernyős ugrást követően a vajmanufaktúrába érkező jól kiképzett mókus megszerzi a kívánt mennyiségű vajat a számodra.
5.a mókus a vajat egy közeli reptérre fogja szállítani ahol a vámosok lefizetése után a géped már gond nélkül hazahozhatja őt és a vajat.
Miután a vaj a birokodba került írj rám és megadom a következő lépéshez szükséges instrukciókat,mint például azt hogy milyen gabonát vess a jó kenyérért vagy hogy milyen fémből és melyik Kovácsműhelynél készitesd el a vajazókést.
Megveszed a dekás tégelyes teavajat, kifordítod, mint a svájcisapkát, rácsapod az asztalra, kiürült tégelyt eldobod.
Fogod a vekni kenyeret, felvágod (ha ezt már valaki megtette előtted, azt megkeresed, jól leszidod, majd folytatod egy szelet levágásával).
A vekniről levágott réteget (továbbiakban: szelet kenyér) félreteszed, ez később még kelleni fog.
Fogod a veknit, a felvágott felületével lefelé fordítva rácsapod az asztalon unottan várakozó teavajra, majd meghúzgálod rajta, kelet-nyugati vagy észak-déli irányban, ízlés szerint, legjobb körkörösen is.
Ezután megfordítod a veknit, vajas felével felfelé, majd a felülettel párhuzamosan egy ujjnyival lejjebb elnyiszálod a késsel, ügyelve, hogy ujjaid száma előtte és utána megegyezzen és folytonosságban maradjanak a kézfejeddel.
A levágott réteg (a továbbiakban: vajaskenyér) a kívánt céltermék. Elfogyasztása előtt el kell végezni a záró műveleteket.
Most megfogod a korábbiakban szelet kenyérként definiált, vekniről levágott vajatlan réteget, visszacsapod a vekni tetejére és veknivel együtt visszahelyezed a kenyértartóba. Egyen felső szikkadtat, aki akar.
Utolsó műveletként az asztalon maradt vajmaradványokra ráhúzod az abroszt, hogy nem bántsa a szépérzéket.
Jó étvágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!