Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Nelvujuto vagok és rengeteg...

Nelvujuto vagok és rengeteg tevem van a nelvujitasra. Hogan tudom ezt ervenesiteni? Ezt a kerdest mar a sajat szabajaim szerint irtam.

Figyelt kérdés
Ha uganis Kaznczynak volt ra joga, nekem miert ne lehetne? Az en rendseremben nincsenek ekezetek, nincsenek Y-os massalhangzok. Ha csak egseruen ig irok, akkor elobb utobb elfogadjak nem? De ha cak megertik, akkor az is eleg nekem. Az en elvem Kazinczyval ellentetben az egserusites. Ez pedig az en nelvujitasom. De van rengeteg sajat sabajom a nelvtanra is! Nalam peldaul van ojan hog FOGOTT - mint jovo a multban. De most ebbe nem akarok belemenni. Soval, hogan terjesthetem a sabajaimat? Az en elveim serint sokkal konnebben lehetne tanulni a Magart mas, kulfoldi tanuloknak is! Ja, es nag betuvel irom azt is hog peldaul Austral, Nemet allampolgar, hiaba melleknev.
2021. ápr. 2. 12:36
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Kazinczy es sajat "sabajaim serint", cak az oldal nem engedi javitani.
2021. ápr. 2. 12:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Gondolom ha ig irok mindenhol, akkor az nem tovenbe utkozo, tehat amit tehetek az az, hog az irasommal terjestem az UJ MAGAR nelvet.
2021. ápr. 2. 12:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ig van, biztos lesznek hamar kovetoid, hisen manapsag ekezetet irni is faradsagos munka, akkor miert ne egserusithetnenk masban is? Ez a jovo, sok sikert! Remelem uj hejesirasi sabajzatot tervezel kiadni, anelkul hiteltelennek hathat a munkad, meg az akademikusok nem akarjak majd elfogadni, azzal vigazz!
2021. ápr. 2. 12:51
 4/12 anonim válasza:
100%
ki az a karitni nem ismerem es mert volt neki joga? onjelolt tudos biztos dehat ilyenek ezek a fizikusok
2021. ápr. 2. 13:23
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Bolond vagy (vagy lusta), nem nyelvújító.
2021. ápr. 2. 13:31
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

Nem vagy következetes - Kazinc, vagy Kazinci -

A zé elhagyása okozhat némi zavart, pl. kos az most piszok, vagy hím birka nálad?

2021. ápr. 2. 15:04
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem kell az ekezet egaltalan. Minek? Teljesen felesleges. Az meg hog az akademikusok nem fogadnak el, eg dolog. Ha az embereknek tetsik az uj nelvi rendser, akkor terjedni fog ezt az akademikusok nem allithatjak meg.

A Magar nelv ig sokkal konnebben les tanulhato mindenki mas samara is. Amug nem kell ahhoz vegzettseg hog valaki nelvujito legen vag uj sabajokat talaljon ki. Ha az embereknek tetsik, akkor tetsik.

Kazinczynak se volt nelvujito vegzettsege.

2021. ápr. 2. 16:11
 8/12 anonim ***** válasza:

1.humor kategória

2.a tulajdonneveket nem csonkítják meg a nyelvtani szabályok

2021. ápr. 5. 20:59
 9/12 anonim ***** válasza:

8+

egyébként is vannak olyan szavak melyeknek a jelentése külömböző helyzetekben más és más,pl.:

nyúl,tér,fél,fog,mar,stb.

2021. ápr. 5. 21:08
 10/12 A kérdező kommentje:

De en a tulajdonneveket is nagybetuvel irom, ha azok melleknevi tulajdonnevek!

A peldamondataim a kovetkezok:

Az Ausztrál ferfi labdarugomeccset nez

A Nemet kancellar teat iszik

A Spanyol fiu labdazni tanul

2021. ápr. 5. 21:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!