Mi a velemenyetek arrol ki Mixáthnak irja Kálmánt?
#11,
nem egészen értem a szöveged. Szerinted hogyan kell írni a Különös házasság, a Szent Péter esernyője stb. regények írójának nevét: Mikszát, vagy Mikszáth?
N e viccelj, Kérdező!
Nem kell ahhoz diploma, de még érettségi sem, hogy valaki helyesen írja le Mikszá... (nem írom le, mert fentebb feltettem egy kérdést), Madách nevét.
13! (11vok) Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kisfaludy Társaság és Petőfi Társaság rendes tagja, a Budapesti Egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora.
Mit nem értesz? "az itteni kommentelök szinvonalát messze meghaladja (még "th"-t is irt bele!" részt nem sikerült értelmezned? A kérdés megvan? "Mixáthnak irja" Mint pozitivumot jelöltem meg a "th" használatát, helyes használatát. Ez nem volt nálad világos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!