Kaptam egy aranyhalat, most egy befőttes üvegben van, a kenyérmorzsát megeszi?
Legalább ne add a lovat alá. Vagy ha te is komolyan beszélsz akkor...
Aki látott már életében kifejlett aranyhalat (vagy más hasonló kifejlett pontyfélét) és 200 liter körüli akváriumot az csak mosolyog a “nem kell 200 liter, sokkal kisebben is elfér” embereken. De ha a “sok nagyokosnak” nem hiszel akkor higgy a szakoldalaknak. A kedvedért:
Diszhal.info: [link]
Minimum 500 liter 3-4 halnak (gondolom itt nem nagyon akarták részletezni a tavi s akváriumi változatot, lentebb kitérnek rá)
Akvaristalexikon: [link]
Itt kihangsúlyozza ,hogy alapból tavi hal, minimum 2-300 liter.
Akvaguru: [link]
Szintén minimum 200 liter és szép szemléletes képek vannak a méreteiről.
Szóval mekkora is az a “200 liternél jóval kisebb” akvárium amiben még kínzás nélkül aranyhal tartható?
Kérdező, én nem vagyok akvarista, de azt biztosan tudom, hogy nem szabad befőttes üvegben tartani, sőt, ha jól emlékszem, azt is betiltották, hogy gömb alakú akváriumban tartson valaki halat. Ugyanis az üveg görbülete torzítja a látást.
Itt sokkal okosabb emberek vannak nálam, kérlek, hallgass rájuk. Ha nem tudod megoldani a normális tartását, vidd el egy állatkereskedésbe, biztosan befogadják.
Najóvanakkór, trollkodjatok csak, de azért ment a piros pacsi :*
Nem is értem hova gondolok, hisz az a természetes ha kutya láncon, macska az autók kereke alatt s hal a pohárnyi akváriumban van. Jah, Kérdező tényleg ne hallgass ránk mert még a végén véletlenül meghosszabbítod csóri hal szenvedését ami ugye állatkínzás. Hagyd így, ne is etesd s a vizét se cseréld egy kicsit se, ha szerencséje van relatív hamar kimúl. De inkább dobd jeges vízbe hátha sokkot kap vagy csak csapd le a fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!