Miért nem gömbölyű a föld?
Először is, nem pontos az infód, mert lapos, hanem kicsit olyan buciforma.
Az tény, hogy nem pont olyan lett, mint amilyenre akarták, de hát van úgy, hogy a terv nem jön össze.
Most éppen ilyen, fogadd el.
A következő biztos jobb lesz!
Ennek két oka van (ha a komoly válaszra vagy kiváncsi).
Az egyik az, hogy forog. Ezért ellapult, mint egy vízzel teli lufi, ha megforgatod. Az egyenlítői átmérője nagyobb, mint a két sarok közötti a forgásból származó centrifugális erő (ha vele együtt forgóként szemléljük) moatt.
A másik ok, hogy erre adódik, hogy nem homogén. Sem a felszíne, hiszen temgerek, és szárazföldek, hegyek-völgyek vannak rajta, de a belseje sem homogén, mert a földköpenybe lenyúló litoszféra eltérő sűrűségű a kontinensek, és tengerel alatt, ráadásul vastagsága sem egyenletes. Ez adja a Föld harmadik közelítésű alakját, a szabálytalanul deformálódott, és nem os tengelyszimmetrikus úgynevezett geoif alakot.
Na most már én sem tudom követni.
Eddig szó volt laposról, gömbölyűről,meg ehhez hasonló alakzatokról, de a #14-es belekeverte még a centrifugát is, meg a lisztesférát is(azmi?) meg még a végére meg odabiggyesztette hogy "geoif".
Kész vagyok. :(
Kimegyek a föld szélére (mertugye megmondták a názások hogy lapos) oszt jól leugrok!
Persze, meg földrajzórán meg azt is mondták, hogy a földkéreg elmozdult. Hát hol élünk a fán? Annak van kérge, nem a földnek. Meg azt mondja a gugológus(vagy ki), hogy gyűrődés, meg vetődés. Ugyan....
Tudod mi van meggyűrődve? A birkózók füle.
Vetődés meg a meccsen látsz, amikor eldobja magát a kapus.
Hagyd már ezt a tudálékos dumát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!