Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ha egy kérdésben egy szót...

Ha egy kérdésben egy szót hibásan írok le, azt a modik miért nem javítják át?

Figyelt kérdés
2019. júl. 1. 01:29
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Te ezt miért várod el tőlük?

hA lyavítgatnénekk, mien kérd ést kelene még javitanni hibba miat?

Boldogság, ha olyant látni, amiben egy-két hiba van.

2019. júl. 1. 05:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A modok akkor javítják át, ha jelentik és ezen belül, ha magával a szóval szabályt sértenél vagy konkrétan kéred tőlük.

Ha én leírok egy kérdést és beleírom, hogy "muszály", de a kérdés nem válik értelmezhetetlenné a hibától, hiába jelentik, nem fogják átjavítani.

Ha én írok egy mail-t, hogy privátban írkálnak rá, hogy buta vagyok, mert nem tudtam ezt a szót helyesen leírni és kb minden 2. választ jelentenem kell, mert szétoffolják alatta, akkor lehet, átjavítják.

Ha én egy értelmes kérdést kiírok (nem provokatívat és értelmezhetőt, nem sért szabályzatot, nem hirdetés, stb), de egy trágár szót beleteszek és jelentik, akkor kiszedik a trágár szót, ha valaki jelenti.

Ha a kérdésértelmezhetetlen őgy hemzseg a hibáktól vagy kvázi csak egy sor káromkodás, akkor törlik, ah jelentik.

Szóval, ha kiírok egy kérdést "A kuytának érdemes adni télen is kullancsellenit?" - ezt nem fogják átjavítani - főleg, ha nem is jelentik nekik.

A moderátoroknak amúőgy eléggé sok dolguk lehet, rengeteg mail-t és jelentést kapnak, emellett más ügyeket is intézniük kell a honlapon.

2019. júl. 1. 09:24
 3/7 2*Sü ***** válasza:
100%

A moderátorok nem olvasnak el minden kérdést és választ. A főoldal tanulsága alapján napi 1700 kérdés születik, és napi 10 800 válasz érkezik. Nyilván baromi nagy kapacitást igényelne mindegyiket elolvasni egyenként, alaposan.

A moderátorok maximum szúrópróbaszerűen, bizonyos kifejezéseket keresve próbálják a szabályokba ütköző kérdéseket kiszűrni. Nota bene: helytelenül írni nem ütközik az oldal szabályaiba, ha a kérdés érthető marad. Illetve a moderátorok a kérdéseket, válaszokat a bejelentések alapján vizsgálják meg.

Neked pont annyira jogod van helytelenül írni, mint amennyire jogod van hülyeségeket, vagy triviális dolgokat kérdezni. Eleve kérdés, hogy milyen jogalapja van kijavítani a moderátoroknak a helyesírási hibáidat. Hiszen lehet, hogy neked valami feltett szándékod, hogy egy ma még helytelen írásmódot divattá tegyél, hogy annyira elterjedt legyen, hogy később ez legyen a helyes forma. (Láttam már !ojan! kérdezőt, aki következetesen j-vel írt minden szót, !ojan! esetben is, amikor ly-t kellett volna írni. De számára ez egy szándékos !hejesírási! hiba volt, mert így küzdött az ly eltörléséért.)

Ha valamit nem tudsz jól írni, vagy figyelmetlenségből írtál rosszul, akkor miért akarod ennek a felelősségét másra átruházni, miért gondolod, hogy ezzel nem neked, hanem valaki másnak kellene, hogy dolga legyen?

2019. júl. 1. 10:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha írsz nekik, átjavítják. Tapasztalat.
2019. júl. 1. 10:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó sok moderátor kellene ahhoz, hogy minden hibásan írt szót javítsanak, az írások zöme hemzseg a hibáktól (sajnos).
2019. júl. 1. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:

"bizonyos kifejezéseket keresve"

Pontosan.

Vannak automata keresők is.

Pl. a "moderátor" szóra ugranak :-) azt tuti elolvassák.

2019. júl. 2. 13:45
 7/7 anonim ***** válasza:

"tanulsága alapján"

Ilyen nem létezik.

"tanúsága alapján" viszont igen.

2019. júl. 3. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!