A GYIK-n komolyabbnak tűnő kérdéseknél hogyan lehet rájönni, hogy a kérdező trollkodik (részletek lent)?
Nem egy konkrét eset szülte e kérdést; úgy általánosságban érdekelne.
Olyan esetekre gondolok, amikor értelmes a kérdés, érdekes is, hihető, hogy a kérdezőnek segíteni kell információval/tanáccsal, de a kommentjeiből vagy személyes üzeneteiből kiderül, trollkodott.
Milyen jelek szoktak árulkodni, hogy a kérdező nem vár segítséget, csak szórakozik?
(Csak, hogy időt spóroljak meg; hogy ilyenkor ne nézzek utána meg ne adjak példát a saját múltamból, csak lépjek a következő kérdésre.)
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
talán, hogy aki komoly nyomon követi a kérdését, a troll meg vissza se néz.
másik, hány kanál sót tegyek a levesbe? na ilyet kerülni kell
Én azt gondolom, hogy nem a kérdezőnek kell válaszolni, hanem a kérdésre kell válaszolni.
Ha a kérdés egy elképzelhető, hihető szituációhoz kapcsolódó kérdés, akkor ennek megfelelően kell rá válaszolni. Hogy történetesen a kérdezőnél ez a szituáció kitalált, hamis, az lényegtelen, ettől még a válasz rá helyénvaló marad. Ha nem a kérdezőnek, másnak még hasznára lehet, aki egy keresés eredményeként talált rá a kérdésedre, és alatta a válaszodra. Illetve egy troll kérdés is beindíthat egy értelmes eszmecserét, amiben a válaszolók tanulhatnak esetleg egymástól valamit.
Tehát lényegtelen, hogy a kérdező trollkodott-e vagy sem, volt-e ilyen szándéka, vagy sem. A kérdést a kérdező személyétől, valós, vagy fiktív mivoltától függetlenül kell kezelni.
"talán, hogy aki komoly nyomon követi a kérdését, a troll meg vissza se néz."
annak mi értelme? elvileg azért írta ki a kérdést hogy provokáljon.
de sokan nem írnak vissza rögtön mert este írták ki, jön is a sok függő trollozó , mintagyakoris.
Mindnkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát! Nem igazán gondoltam bele, hogy érdemes inkább úgy felfogni, hogy a jövőben adok másnak segítséget; mindig megragadtam ott, hogy olyannak segítetettem, aki nem is igényelte. A jövőben már nem fogom bánni, ha bedülök a trollnak; hiszen, ha neki nem is - másnak lehet segítek. :)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!